Obavijesti

Sport

Komentari 30

Pobjeda za početak! Hrvatska futsal reprezentacija bolja od Poljske, Luketin odlično branio

Pobjeda za početak! Hrvatska futsal reprezentacija bolja od Poljske, Luketin odlično branio

Za izabranike Marinka Mavrovića odlično je krenulo na Euru! Pobijedili su Poljake i tako dobili veliki vjetar u leđa prije okraja s favoriziranim Rusima. Odličan je potez imao Matej Horvat, a Luketin je obranio 18 udaraca

Tako se to radi! Hrvatska futsal reprezentacija startala je pobjedom na Europskom prvenstvu na kojem se pojavila nakon osam godina. Futsal vatreni bili su bolji od Poljaka rezultatom 3-1 (3-1).

Golove su za Hrvatsku dali Matej Horvat (8), Antonio Sekulić (14) i Franco Jelovčić (18), a za Poljake Patrick Holy (14). Hrvatska futsal reprezentacija pobjedom je otvorila EURO, svladavši Poljsku, izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Prvi gol za Hrvatsku na EURU postigao je na spektakularan način igrač Olmissuma Horvat u osmoj minuti i to u jeku poljskih napada i agresivnog presinga. Horvat se oslobodio čuvara na centru, sjurio prema vratima i varkom izbacio vratara i još jednog igrača, te atraktivno "rabonom" pogodio mrežu. Horvat se u 14. minuti iz junaka pretvorio u tragičara jer je kao zadnji igrač u polju izgubio loptu, a Holy izbija sam ispred našeg golmana Luketina i izjednačava. 

Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić. Drugo poluvrijeme su Mavrovićevi izabranici počeli lošije, a spašavao ih je vratar Žarko Luketin i to sveukupno u 18 navrata, dok su Poljaci još dva puta pogađali stativu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, hrvatska obrana je izdržala sve izazove i stigla do važne pobjede na prvom velikom natjecanju nakon dugih šest godina. U drugoj utakmici skupine Rusija je svladala Slovačku sa 7-1. Hrvatsku dokraja u skupini još očekuju utakmice protiv Rusije (Amsterdam, 25. siječnja) i Slovačke (Groningen, 29. siječnja).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EUROPSKO PRVENTVO, 1. KOLO 20:30 , AMSTERDAM, NIZOZEMSKA
Hrvatska
8' Horvat, 14' Sekulić, 18' Jelovčić
3 : 1
Poljska
14' Holy
Sortiranje događaja
40'

Ušli smo u posljednju minutu utakmice, a Poljaci još nisu iskoristili prednost igrača više. Imaju još malo vremena, a Hrvatska je sve bliže pobjedi. 

37'

Pokušao je Luketin s gola na gol zabiti u praznu mrežu, ali drop kick je otišao malo pored gola.

36'

Poljaci su uveli golmana igrača, a Marinko 'Buraz' Mavrović pozvao je time out kako bi presložio redove u posljednjoj etapi utakmice. 

36'

Poljaci su čak 46 puta pucali prema golu Žarka Luketina, ali srećom, samo im je jedan završio iza leđa Luketina. Pet je minuta do kraja utakmice, a mogli bi Poljaci uskoro uvesti i golmana igrača.

32'

Odlično je Marinović prošao po sredini i ljevicom pokušao zabiti kroz noge poljskom golmanu, ali ni on ne da da lopta prođe! Mogli smo otići na dosta veliku prednost u posljednjoj etapi utakmice, ali bilo kako bili, futsal 'vatreni' i dalje idu prema pobjedi.

Komentari 30