Obavijesti

Sport

Komentari 785

Šok na Maksimiru: Slaven drugi put u povijesti slavio u Zagrebu!

Šok na Maksimiru: Slaven drugi put u povijesti slavio u Zagrebu!

START IZ SNOVA Nakon skoro 17 godina Slaven je srušio Dinamo na Maksimiru! Tko se tome mogao nadati? Stigli su bez tri bitna igrača, ali ikona Krstanović i Bogojević priredili su senzaciju

Nogometaši Slaven Belupa senzacionalno su s 2-0 (0-0) šokirali Dinamo u Maksimiru u prvoj utakmici nove sezone Prve HNL!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Pobjedu Koprivničanima donijeli su Ivan Krstanović pogotkom u 50. minuti i Bruno Bogojević koji je bio strijelac u 84. minuti.

Damir Krznar je u Dinamovu startnu postavu uvrstio samo trojicu igrača (Lauritsen, Ivanušec, Oršić) koji su prije tri dana počeli utakmicu protiv Valura na Islandu, a pred gol je stao Dominik Livaković. Neočekivano, reprezentativni golman imao je u prvih pola sata puno više posla od suparničkog čuvara mreže.

Pomlađeni Koprivničani, s novim trenerom Deanom Klafurićem, prvi put su opasnije zaprijetili u 19. minuti, kad je Perić blokirao pokušaj udarca Bogojevića s desetak metara.

U 24. minuti zatresla se greda. Nemanja Glavčić je izveo slobodan udarac, dvojica Slavenovih igrača nisu uspjeli zahvatiti loptu, a ona se od travnjaka odbila i pogodila gredu pokraj nepomičnog Livakovića.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Više od pola sata trebalo je Dinamu da izvede prvu smislenu akciju, a u 36. minuti greda se ispriječila i na sjevernom golu maksimirskog stadiona. Danac Lauritsen je dugačkom loptom idealno poslužio Lirima Kastratija. Dinamov napadač je dobro primio loptu i uputio dobar udarac, a kad je Čović već bio svladan lopta je odsjela na gredi.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Livaković je dugom loptom pronašao Gavranović koji je ostao "jedan na jedan" s Parackim, ali je branič gostiju izašao kao pobjednik i blokirao udarac švicarskog reprezentativca.

Drugo poluvijeme je počelo praćeno snažnom kišom koja se spustila nad Zagrebom i donijela "hladan tuš" za Dinamove navijače, za što velike zasluge ima Dominik Livaković.

U 50. minuti Dinamov golman izašao je daleko od svog gola kako bi ispucao jednu relativno bezopasno loptu upućenu prema Ivanu Krstanoviću, ali je to učinio nespretno i loše, tako da je praktično dodao loptu 38-godišnjem napadaču Koprivničana. Krstanović je s više od 30 metara poslao loptu prema nebranjenom golu, a njegov precizan udarac Livaković nije uspio zaustaviti i tako ispraviti svoju pogrešku.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Tako je Krstanović postao strijelac prvog pogotka u novoj sezoni Prve HNL, što je njegov 109. gol u ovom natjecanju!

U 63. minuti sudac Marin Vidulin je dosudio kazneni udarac za Dinamo, kad je Stefan Ristovski pao u šesnaestercu nakon klizećeg starta 16-godišnjeg Lovre Zvonareka. Na sugestiju Ivana Bebeka iz VAR sobe, Vidulin je pogledao taj start i opravdano poništio dosuđeni penal, ali je na to potrošio čak četiri minute.

Iz Dinama su penal tražili i kad je u 70. minuti u kaznenom prostoru pao Bruno Petković, ali je Vidulin ovoga puta bez pomoći VAR-a odlučio da nije bilo elemenata za kazneni udarac.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Kad se činilo da je samo pitanje vremena kad će aktualni prvaci izvesti akciju koja će im donijeti izjednačujući pogodak, sijevnuo je kontranapad na drugoj strani i lopta se po drugi put zakoprcala u Dinamovoj mreži.

U 84. minuti akcija je krenula od Zvonareka koji je proslijedio loptu do Glavčića. Ovaj je na desnoj strani vidio dolazak Bogojevića koji je primio loptu u kretanju, ušao korak, dva u kazneni prostor te preciznim udarcem pogodio suprotan kut Livakovićevog gola.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu HT Prve lige

U preostalom vremenu domaća momčad je pokušala napraviti nešto, ali je pokretljiva obrana gostiju spriječila sve ozbiljnije prijetnje kojih i nije bilo previše.

Tako je momčad iz Koprivnice u svom 37. gostovanju na Maksimiru došla do tek druge gostujuće pobjede nad Dinamom, nešto manje od 17 godina nakon što su "farmaceuti" prvi i jedini put slavili protiv "modrih". Bilo je to davne 2004/05 kada su Koprivničani pobijedili 2-1 u Zagrebu, a kasnije je Hajduk postao prvak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. KOLO HNL-A 18.55 SATI , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
0 : 2
Slaven B.
Krstanović 50', Bogojević 84'
Sortiranje događaja

I KRAAAAAJ! Senzacija na Maksimiru! Tko se ovome mogao nadati, Slaven Belupo je maestralno srušio Dinamo u Zagrebu i stigao tek do druge pobjede u svojoj povijesti na Maksimiru!

Prvi gol djelo je Krstanovića nakon teškog kiksa Livakovića, a točku na "i" stavio je Bogojević nakon sjajne kontre u režiji Nemanje Glavčića.

Prije ovoga, Slaven je jedinu pobjedu protiv Dinama na Maksimiru ostvario u sezoni 2004/05.

90+7'

Skrenuo je loptu Bosec, taman toliko da zasmeta Luki Menalu, koji je pucao pored gola. Traje opsada Dinama, ali bez rezultata.

Igrat će se nevjerojatnih devet minuta sudačke nadoknade.

84'

GOOOOOOOL! Apsolutna senzacija! 

Glavčić je majstorski odigrao dupli pas pa poslužio Bogojevića na krilu. On se sjurio prema golu pa odlično pogodio u suprotni kut Livakovićeva gola.

Slaven je na pragu senzacije, Dinamo pred porazom na otvaranju nove sezone HNL-a! Ovome se malo tko mogao nadati...

83'

Bogojević je zaradio žuti karton.

Komentari 785