Obavijesti

Sport

Komentari 4

Prve borbe spektakla FNC-a 9 nisu razočarale: Mikulić slavio gušenjem, odlična borba za kraj

Prve borbe spektakla FNC-a 9 nisu razočarale: Mikulić slavio gušenjem, odlična borba za kraj
4

Četiri su borbe bile na rasporedu u uvodnom dijelu večeri, a najnapetija bila je ona posljednja. Mihalović i Krofak priredili su spektakl u Sisku, a meč je odlučila sudačka odluka

Osam sjajnih boraca pobrinuli su se za odličan uvod u glavni dio večeri FNC-a 9 u Sisku. Erik Pletikos i Ermin Sali otvorili su večer. Oba su borca iz Hrvatske, a mlađi Pletikos zbog visine je stvarao je dosta problema Saliju, koji je rodom iz Siska te je uživao u podršci domaće publike.

Borbu je presudilo rušenje Salija. Pletikos je odličnim 'sweepom' okrenuo položaj u parteru i direktnim udarcima u glavu dokrajčio protivnika. 

Sisak: FNC9 -  Ermin Sali protiv Erika Pletikosa

U drugoj su se borbi suočili Luis de Silva (Portugal) i Marin Mikulić (Hrvatska). Hrvatski je borac fantastično odradio borbu, dominirao je praktički cijeli meč, a pobjedu je osigurao gušenjem. 

Nemanja Milaković (Bosna i Hercegovina) i Marko Kisič (Austrija) suočili su se u trećoj borbi. Bila je to borba koja se većinski odvila u parteru, a Kisič je kroz cijeli meč pokazao da je kvalitetniji borac. Pobjedu je potvrdio nakon što je Milaković počeo krvariti u oktogonu.

Najnapetija borba u uvodnom djelu FNC-a 9 bila je ona četvrta. Borili su se Aleksandar Mihailović (Crna Gora) i Stanislav Krofak (Hrvatska). Crnogorac je odmah na početku borbe srušio protivnika i većina prve runde odvila se na podu. U drugoj je rundi Krofak popravio dojam i dobrim rušenjima oslabio Mihailovića.

Zagreb: FNC Armagedon finale, Matej Batinić – Dritan Barjamaj

Treća je runda ujedno bila i najzanimljivija u uvodnom dijelu. U više navrata svjedočili smo sjajnoj akciji na nogama kada su borci bez previše kalkuliranja razmjenjivali udarce. Meč je otišao u sudačku odluku, koja je ipak pripala Mihailoviću koji je bio vidno iscrpljen nakon borbe.

POGLEDAJTE UVODNI DIO FNC-A 9

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FNC 9 19 sati , Sisak
Sortiranje događaja
ČETVRTA BORBA

Mihailović je uvjerljivo počeo. Nakon samo 15-ak sekundi srušio je protivnika na pod. U parteru je pokušao izolirati Krofaku ruku, ali Hrvat se sjajno obranio i osjetio je trenutak da okrene pozicije u parteru.  Nije uspio probiti Mihailovićev guard i crnogorski borac ponovno je ušao u dominantan položaj u parteru.

Krajem prve runde vidjeli smo malo akcije na nogama, ali Mihailović je uskoro ponovno otišao na rušenje. Uhvatio se za leđa protivnika, koji je vidno iscrpljen nakon što se branio na podu većinu runde. Ipak, Hrvat se obranio do kraja runde, ali sigurno će morati više pokazati u nastavku ako želi pobijediti u ovoj borbi.

Krofak je veoma dobro započeo drugu rundu. Srušio je Crnogorca i kontrolirao u dominantnoj poziciji u parteru. Ipak, Mihailović je sjajno prepoznao prostor za 'switch' i preuzimanje kontrole u parteru. Do kraja je runde bilo još hrvanja, ali oba su borca ostali na nogama.

Svjedočili smo sjajnom finišu meča. U rijetkom okršaju u 'stojci' letjeli su direktni udarci s obje strane, izgledalo je kao da bi oba borca mogla pasti na pod. Mihailović je bacio Krofaka na pod, a u posljednjih 20 sekundi sudac je digao borbu na noge i ponovno smo gledali sjajnu razmjenu udarca bez puno kalkuliranja.

Mihailović je proglašen pobjednikom nakon sudačke odluke. Sjajna borba s obje strane! 

SLJEDEĆA BORBA

U posljednjoj borbi uvodnog djela večeri suočit će se Aleksandar Mihailović (Crna Gora) i Stanislav Krofak (Hrvatska) u kategoriji do 84 kilograma.

TREĆA BORBA

Kisič je počeo agresivno i brzo srušio Milakovića na pod. Bosanskohercegovački borac brzo i uspješno se ustao na noge, a zatim je probao izvesti vlastito rušenje. Ipak, Kisič je sjajno branio rušenje i nije dozvolio protivniku da ga baci na pod.

Ubrzo je Mikič kaznio izhitreni potez Milakovića i u parteru udarcima u glavu oslabio protivnika. Milaković se ipak uspio izvući iz teške pozicije i ponovno je inicirao klinč. Ponovno nije imao previše uspjeha, Kisič ga je prislonio uz mrežu, ali nije uspio zadati snažan udarac do kraja prve runde.

Statistika je bila poražavajuća za Milakovića u prvoj rundi, Kisič je uputio 52 udarca, a primio samo dva. 

Milaković je, čini se,  složio plan borbe isključivo oko rušenja. Mikič je ponovno preuzeo kontrolu u parteru i brojnim sitnim udarcima u glavu jednostavno probio Milakovićev guard. Borac iz BiH počeo je krvariti po oktagonu i sudac je ubrzo prekinuo borbu.

Pobjeda Mikiča!

 

IDUĆA BORBA

U trećoj će se borbi suočiti Nemanja Milaković (BiH) i Marko Kisič (Austrija) u kategoriji do 77 kilograma.

DRUGA BORBA

Borba je zapoćela nezgodnim udarcem Mikulića u međunožje Portugalca. Međutim, Da Silva je ubrzo došao k sebi i borba se nastavila. Mikulić je sjajno pogodio Silvu desnim direktom, nakon čega ga je stisnuo uz mrežu oktagona. 

Uhvatio je Portugalca i srušio ga na pod. Da Silva je primio brojne direktne udarce u glavu, uspio se iz toga spasiti, ali Mikulić je jednostavno imao kvalitetniji položaj u parteru i nije dozvolio protivniku da diše. Ubrzo je Hrvat napao gušenjem i Da Silva je brzo tapkao.

Druga borba i drugi kraj u prvoj rundi! Fantastična borba Mikulića.

Komentari 4