Sport

Komentari 11

Podravka ostaje bez Rumunjke Sorine Tirce jer se dopingirala?!

Podravka ostaje bez Rumunjke Sorine Tirce jer se dopingirala?!

Sorina Tirca igra za Coronu Brašov, a njezina majka je direktorica te je i ona trebala doći u koprivnički klub. No zasad je sve pod upitnikom jer ih je rumunjska antidopinška agencija suspendirala zbog dopinga...

Senzacionalno i pomalo neočekivano odjeknula je vijest Koprivnicom o mogućem dolasku rukometašice Sorine Tirce (21). Riječ je o kćeri sjajne Mariane Tirce koja je klub iz grada juhe odvela do naslova europskog prvaka 1996. godine. 

Sorina Tirca igra za Coronu Brašov, a njezina majka je direktorica te je i ona trebala doći u koprivnički klub. No pojavio se jedan problem. Rumunjska antidopinška agencija već je ranije pomnije pratila događanja u klubu zbog dojava o mogućem varanju, a sada su odlučili kazniti sve igračice i vodstvo klub zbog dopinga, piše Sport.ro.

Rukometašice Brašova optužene su za korištenje zabranjene intravenozne laserske terapije koja poboljšava sposobnosti i omogućava brži oporavak od napora. Otkrile su tretman javnosti objavljujući fotografije na Instagramu.

Talentirana Sorina, koja igra na lijevom vanjskom, dobila je suspenziju od 20 mjeseci, a njezina majka suspenziju od dvije godine! Ostale igračice kažnjene su s 15 do 20 mjeseci, a najveći udarac dobio je liječnik kluba Marius Cipra koji ne smije četiri godine raditi u sportu. 

Rumunji su dopis poslali Svjetskoj antidopinškoj agenciji koja bi uskoro trebala potvrditi kaznu, a svi iz kluba imaju pravo na žalbu.

Za Tircu ipak ima nade za spas. Naime, liječnik Cipra rekao je kako je Sorina odbila primati terapiju, ali je na kraju ipak pristala nakon što ju je ucjenjivao bivši predsjednik kluba Liviu Dragomir.

Ako ovako ostane, čini se da će Podravka ipak morati pričekati neko vrijeme na angažiranje talentirane Sorine, a od svega je mogao profitirati i Slaven Belupo. Naime, u grad juhe trebao je doći njezin dečko i rumunjski reprezentativac Gheorghe Grozav koji igra na poziciji napadača, a trenersku struku trebao je pojačati Sorinin otac. No zasad je sve propalo.

Najčitaniji članci