Obavijesti

Sport

Komentari 5

Podravka Vegeta časno je pala: 'Falila su nam 2 gola za prolaz'

Podravka Vegeta časno je pala: 'Falila su nam 2 gola za prolaz'
1

Kemijali smo ali nije išlo. Mogu samo čestitati publici i igračicama, jer smo ove sezone odigrali 16 utakmica u Europi, rekao je Saračević dok je najbolja igračica današnjeg susreta jecala. Podravka je slavila 24-18

VIDEO

Rukometašice Podravka Vegeta su tijekom uzvrata protiv danskog Herning Ikast u dva navrata jednom nogom zakoračile u polufinale EHF Kupa, kad su povele s devet zgoditaka razlike i tako bile na pragu anuliranja poraza od osam razlike iz prvog susreta. Na koncu je završilo 24-18.

U 37 i 41 minuti imale su domaće 16:7 i 17:8, da bi onda potonule u rezultatsku rupu. Od 41 pa do 48 minute Dankinje su nanizale sedam pogodaka i pri tome sačuvale mrežu netaknutom i došle na 17:15.

Taj rezultatski ponor se odrazio i na krajnji rezultat unatoč sjajnom finišu u kojem su igračice trenera Saračevića uspjele doći do velike pobjede od šest razlike ali ipak nedovoljno za prolazak dalje. Susret se počeo rasplitati po željama gledatelja i rukometašica iz grada juhe.

Nakon 14 minuta na semaforu je stajalo 6:3 i sve je mirisalo na veliki ulov. Tada je trener gošći pozvao minutu odmora, ali im ni pauza nije pomogla, jer su rukometašice Vegete prešle u obrambenu formaciju u kojoj se trener Saračević odlučio na „flastera“ na protivničkoj organizatorici igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatvorili su prilaze mreži koju je sjajno čuvala Jovana Risović. U napadu su letjele na krilima sjajne vanjske linije kojom je dirigirala i poput šila prolazila kroz obranu protivnika Natalija Chigirinova. Uz pratnju Dejane Milosavljević i Alene Ikhneve, te lavovski doprinos ostalih, na poluvrijeme su otišle s velikih šest razlike.

U istom su ritmu nastavile i idućih sedam minuta nastavka i onda jednostavno „nestale“. Umor i istrošenost glavnih poluga te promjena obrambene formacije gostiju i ulazak Jessice Ryde, koja je spustila roletu na svom golu obranivši devet lopti u drugom dijelu, Dankinje su ne samo uhvatile slamku spasa već su se rezultatski sasvim oporavile.

Da bi zadnjih nekoliko minuta domaće rukometašice fanatičnim bodrenjem pune dvorane izvukle i posljednje atome snage i došle do visoke, ali nedovoljne pobjede za prolaz dalje.

'Tako je to u sportu'

Nakon susreta u Press centru trener gostiju je čestitao domaćim igračicama i kazao da su on i njegove djevojke presretni jer su u sjajnoj utakmici protiv velikog protivnika sačuvale prednost.

Koliko su suze radosnice natapale oči sjajne golmanice Jessice Ryde i trenera gostiju toliko je poraz teško pao domaćinu. Trener Saračević je na pressicu doveo Dejanu Milosavljević, prvo ime susreta koja je kroz suze kazala da se prije svega zahvaljuje predivnoj publici koja ih je nosila tako da su gotovo letjele terenom. 

- Nedostajala su nam dva zgoditka. Dvije naše izgubljene lopte ili dvije tehničke pogreške ili dva promašaja su protivnice odvele dalje. To je tako u sportu - kazala je jecajući sjajna Dejana.

Dankinje imale više iskustva

Trener Saračević je nakon čestitki danskom kolegi na prolazu kazao kako su možda prerano stigli razliku i poveli. Čestitao je svojim igračicama na fanatičnom htijenju i upornosti. 

- Dankinje su sjajna ekipa koja ima daleko više iskustva od nas. Čekale su svojih ne pet već sedam minuta i na kraju se radovale prolazu. Mi smo sve probavali ali nije išlo. Mijenjali nekoliko obrambenih formacija. Jednostavno umor i istrošenost ključnih igračica od kojih su neke jedva stajale na nogama su učinili svoje - analizirao je susret strateg domaće momčadi.

Nadovezujući se riječima kako su gošće iskusnija ekipa, te da je ovo prva sezona „kokicama“ u Europskoj konkurenciji nakon dugogodišnje pauze. 

- Kemijali smo ali nije išlo. Mogu samo čestitati publici i igračicama, jer smo ove sezone odigrali 16 utakmica u Europi - kazao je popularni Sarač.

Dodajući kao su sad pred ekipom još dva izazova. Prvenstvo i kup. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.