Obavijesti

Sport

Komentari 13

Pogledajte gol Hajdukova čuda od djeteta kojega žele u PSG-u: 'Vuška je fenomen, ma doktor'

Pogledajte gol Hajdukova čuda od djeteta kojega žele u PSG-u: 'Vuška je fenomen, ma doktor'

Kompletan igrač, ali i dalje s prisutnim dječjim mušicama i zaigranošću. To neiskustvo koštalo ga je protiv Šahtara gdje je dobio crveni karton nakon sukoba s igračem Šahtara. No, te su stvari dio igračkog sazrijevanja i odrastanja

VIDEO

Brojni talenti prodefilirali su Poljudom. Neki s više, neki s manje uspjeha. No, nikada Hajduk nije imao takvog dijamanta koji izgleda kao da i sa 15 godina može bez problema igrati za seniore. Njegovo ime je Luka Vušković i zapamtite ga. 

Pokretanje videa...

Hajdukovci i 'Kada umrem umotan u bilo' 00:54

Pred njim je velika karijera, PSG je namirisao njegov talent i htio ga dovesti, a i ostali velikani imali su priliku uvjeriti se u njegov bogomdani talent. Hajduk je pobijedio Šahtar 1-0 i plasirao se u osminu finala Lige prvaka mladih! Junak utakmice bio je maestralni Vušković koji je zabio sjajan gol u 81. minuti.

Capan je ubacio iz slobodnog udarca, Hajdukov stoper vinuo se u zrak pa glavom pucao i pogodio gornji desni kut. Bila je to predivna parabola koja je bila neuhvatljiva za ukrajinskog golmana.

S visinom od 193 cm, velikom brzinom u nogama i besprijekornom tehnikom, Vušković izgleda kao da već sad bez problema može zaigrati u prvoj postavi seniora Hajduka. Igrački kompletan s nevjerojatnim fizičkim kapacitetim i moći ponavljanja. Taktički zreo, sjajno razumije i čita igru, a voli često ući iz drugog plana u završnicu. Nerijetko zna i zabiti, a kakvu desnicu ima, pokazao je nekoliko puta. Pogotovo golom s centra protiv Istre. Uz te sve kvalitete, rođeni je lider momčadi kojeg i nekoliko godina stariji suigrači slušaju.

- Bilo je gusto, ali na kraju smo dokazali da smo mi Hajduk i dobili smo ih. Non stop na treningu uvježbavamo ovo, Capan ubacuje, ja pucam, eto na koncu se isplatilo vježbanje. Jesam li gađao? Ajmo reći da jesam. Proslavit ćemo pobjedu. Osjećaj je neopisiv, ispisali smo povijesti. Ne mogu vjerovati da smo prošli dalje - rekao je Vušković nakon utakmice.

Pravi prototip modernog stopera. Geni su se savršeno poklopili, a nije moglo biti ni drugačije. Cijela obitelj Vušković igrala je za Hajduk. Od njegovog pradjeda, djeda, oca, njegovog brata Marija pa sada i njega samog koji bi uskoro mogao debitirati.

- Kompletan, dominantan i elegantan stoper, savršen je primjer klasičnog braniča koji zna s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i prirodne kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Može igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača svoje visine - opisao ga je portal Football talent scout.

Kompletan igrač, ali i dalje s prisutnim dječjim mušicama i zaigranošću. To neiskustvo koštalo ga je protiv Šahtara gdje je dobio crveni karton nakon sukoba s igračem Šahtara. No, te su stvari dio igračkog sazrijevanja i odrastanja. 

- Nisam ga htio udariti, on je malo mene udario, a ja sam njega slučajno zakačio nakon toga.

- Presretni smo, sad samo možemo uživati, ali tu nije kraj. Idemo pokušati izboriti četvrtfinale. Dojmovi se još nisu slegli, ali mislim da će biti dobra fešta - rekao je Marko Capan, asistent za pobjednički gol.

- Prošla je situacija prošle godine od Čuića kad sam ga pogodio. Onda je bila prečka, sad je Vuška zabio. Nije moglo biti bolje...

Vušković?

- Fenomen. Stvarno je doktor. Svijetla mu je budućnost ako ovako nastavi.

Navijači?

- I nama je drago. Nadam se da će ih biti još više ako izvučemo sljedeću doma. Zahvalni smo im na svemu.

Uz sve ove opise, Vuškoviću biste dali 25 godina, no Hajdukovom wunderkindu tek je 15. Iako po dobi pripada kadetima, otpočetka sezone igra za juniore 'bilih' gdje osjetno odskače od vršnjaka. Krajem veljače napunit će 16 godina, a dan nakon Hajduk igra protiv Dinama. Kao šesnaestogodišnjak imat će pravo nastupa u prvoj momčadi Majstora s mora i tko zna, možda već zaigra u derbiju pa se izjednači s Markom Dabrom kao najmlađim debitantom u HNL-u.

Vanserijski talent kojeg navijači jedva čekaju vidjeti u prvoj momčadi, no realnost je nešto drugo. A ona kaže da će Hajduk teško zadržati ovakvog dijamanta. Spominjao se interes PSG-a, a skauti brojnih klubova imaju podcrtano njegovo ime u bilježnicama. Ako se nastavi razvijati ovakvom munjevitom brzinom i preskakati stepenice kao Joško Gvardiol, s kojim ga mnogi uspoređuju, o njemu ćemo jednog dana pričati kao o najvećem transferu Hajduka u povijesti. I vrlo moguće, budućem reprezentativcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade