Sport

Komentari 25

Pogledajte kako je Gaethje 'izbombardirao' Fergusona

Pogledajte kako je Gaethje 'izbombardirao' Fergusona

Gaethje je dominirao svih pet rundi. Plesao je po ringu, dijelio je direkte i krošee Fergusonu koji nije bio na razini. Znao je Gaethje da će teško nokautirati El Cucuya pa mu je zadavao ubode malo pomalo...

Desni direkt, lijevi kroše, pa jedan low kick. Tony Ferguson teturao je po ringu, krv je šikljala na sve strane i bilo je jasno da je pitanje vremena kada će se srušiti. Justin Gaethje (31) ga je izdemolirao, a kada Fergusonovi treneri nisu htjeli prekinuti borbu, u sve se uključio sudac Herb Dean koji je vidio da mučenje više nema smisla i odlučio je sve prekinuti. 

Gaethje je dominirao svih pet rundi. Plesao je po ringu, dijelio je direkte i krošee Fergusonu koji nije bio na razini. Znao je Gaethje da će teško nokautirati El Cucuya pa mu je zadavao ubode. A bili su svjesni i u Fergusonovom kutu da moraju stisnuti žele li ostaviti privremeni pojas u njihovom vlasništvu, a Tony je pokušavao na sve načine - laktovima, low kickovima, spinning kickovima, ali Gaethje se još uvijek dobro držao.

I još jedan desni kroše je odsjeo na glavi Fergusona koji je kratko izgubio koordinaciju, ali se snašao i pobjegao od mogućeg nokauta.  U petoj rundi su se nakupile posljedice od silnih udaraca, Ferguson se nije htio predati, ali više nije mogao ni hodati.  Pravo čudo je što je uopće stajao na nogama.

Nervozan je nakon meča bio Tony i izgleda da će njegova borba s Khabibom morati još pričekati, a možda se i nikad neće dogoditi. Jer ovom je pobjedom, ali i maestralnim nastupom, veliki uspon u lakoj kategoriji napravio Justin Gaethje! Tako je Tony od borbe za titulu lake kategorije došao do prekida niza od 12 pobjeda te će svoje mjesto morati prepustiti veličanstvenom 'Highlightu'!

Gaethje je godinama u vrhu lake kategorije, ali ova pobjeda mu je vjerojatno osigurala borbu za naslov. Čekao je iz sjene, ovaj 'event' je trebalo gledati na TV-u, ali kako je Khabib Nurmagomedov otkazao i peti pokušaj održavanja meča protiv Fergusona, uskočio je Justin i izbombardirao El Cucuya.

Ovo mu je 22. pobjeda u karijeru uz dva poraza. On je svoje odradio, a sada je sve na Dani Whiteu. Odmah nakon meča javio se i sam Khabib koji je odmah prihvatio meč.

- U ovom sportu, pogotovo u ovoj kategoriji gdje će uvijek biti gladnih lavova koji će vam disati za vratom, ako se malo opustite to će biti vaš kraj. Jedni odlaze, drugi dolaze i tu nema ništa čudno. Neću pasti. Borit ćemo se - poručio je. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci