Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pogledajte ludu seriju peteraca za titulu Hrvatske! Anić otkrio taktiku: 'Tucak mi je dao mig...'

Pogledajte ludu seriju peteraca za titulu Hrvatske! Anić otkrio taktiku: 'Tucak mi je dao mig...'

'Barakude' su se morale vraćati iz rezultatskog zaostatka u zadnjem napadu pa preživjeti i promašaj Fatovića i VAR provjeru Burićeva udarca. Ključnim se pokazala nova sjajna obrana rezervnog golmana Mate Anića

VIDEO

Talijani su vodili 11-10, Hrvatskoj je ostao zadnji napad prije isteka finala. Rino Burić ohrabrio se i "barakudama" donio peterce nakon što su se obranili u zadnjih pet sekundi. A tamo još jedna drama.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatne 'barakude'

Pokretanje videa...

Zlato za 'Barakude' VIDEO VIJESTI 01:29

Jerko Marinić-Kragić i Andrea Fondelli pogodili su prve penale, a udarac Lorena Fatovića, koji nije zabio gol u finalu, skinuo je Marco Del Lungo. Nicholas Presciutti je unatoč maloj provokaciji Marka Bijača i izlasku s gola zabio i Talijani su poveli 2-1 nakon dvije serije.

Tad se dogodio vjerojatno ključni trenutak. Burić je nekako provukao peterac kroz ruke Del Lunga, to su suci potvrdili gledanjem snimke. Hrvatsku su tad milimetri dijelili od ogromnog zaostatka, a na gol je potom stao Mate Anić.

Pauza je očito utjecala na Gonzala Echeniquea koji je u trećoj seriji pucao žabicu i pogodio prečku. Konstantnin Harkov, najefikasniji hrvatski igrač u finalu s pet golova, zabio je za 3-2. Ogroman pritisak na leđima imao je Francesco Di Fulvio i to je Talijane koštalo. Anić se bacio ulijevo i obranio mu loptu.

Na klupi Hrvatske držali su se za glavu. Tad je bilo jasno, Marko Žuvela ima loptu za naslov. On to, doduše, nije znao, mislio je da Talijani moraju pucati iza njega. Možda je i bolje tako jer si je smanjio pritisak. Mijenjali su Talijani golmana, pokušali s Gianmarcom Nicosiom koji je izašao s gola kod udarca, ali nije mu to pomoglo. Žuvela ga je krasno prebacio i počelo je veliko slavlje.

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Snimku izvođenja peteraca u finalu pogledajte OVDJE.

- Ne znam što da vam kažem. Ako je ono jučer (protiv Francuske, op.a.) bilo ostvarenje snova, onda je ovo danas nešto nezamislivo. Ja još ne mogu doći k sebi da smo ostvarili ovo što smo ostvarili - rekao je Anić, koji je obranio ključni penal i protiv Francuza.

Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Objasnio je i kakav je bio dogovor između njega i izbornika.

- Jednostavno, bila je taktika, pošto je Fondelli pucao tri penala i sva tri zabio u regularnom vremenu, da ja idem Fondelliju. Pucao je prvi i išao sam obraniti prvi. Kasnije je Marko odradio jedan ili dva i onda sam opet dobio mig s klupe trenera Tucka. I onda je opet, znači... Sve ostalo je povijest.

World Aquatics Championships

Dodjelu medalja i intoniranje Lijepe naše možete pogledati OVDJE.

Zlatni hrvatski vaterpolisti vraćaju se u Zagreb letom iz Dohe oko 13.15, gdje će imati svečani doček u VIP salonu zračne luke Franjo Tuđman. Navijači ih, naravno, mogu doći pozdraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki