Sport

Komentari 23

VIDEO Pogledajte nevjerojatnu završnicu Martina i lov bronce

VIDEO Pogledajte nevjerojatnu završnicu Martina i lov bronce

Nakon 500 metara držao je drugo mjesto, ali potom je pao na četvrto. I tu poziciju čvrsto držao, s popriličnim zaostatkom za vodećim trojcem. Kad su veslači ušli u posljednjih 500 metara, krenuo je lov...

U Riju je ostao bez zlata za sedam tisućinki sekunde. Na nevjerojatan način ostao je bez zlata, koje su mnogi u Hrvatskoj već počeli slaviti. Prije svega, da je bila bilo koja druga regata, Damir Martin i Mahe Drysdale podijelili bi prvo mjesto i obojica dobili zlatnu medalju.

Ali kako je bila riječ o Olimpijskim igrama, suci su pregledali snimku i utvrdili da je Novozelanđanin sedam tisućinki ranije prošao kroz cilj. Znate koliko je to? Treptaj oka traje desetinku sekunde...

Damir nije potonuo, pošteno je čestitao Novozelanđaninu i nastavio luđački trenirati. Čak neko vrijeme i kao Drysdaleov gost na Novom Zelandu.

A kad ste takav sportaš, mora vam se vratiti.

POGLEDAJTE ZAVRŠNICU OD 5:00

Ne, nitko mu nije ništa poklonio, ali na podjednako dramatičan način 32-godišnji Damir je ovaj put ugrabio medalju.

U tokijskom finalu samaca nije krenuo najbolje, nakon 500 metara držao je drugo mjesto, ali potom je pao na četvrto. I tu poziciju čvrsto držao, s popriličnim zaostatkom za vodećim trojcem i velikom prednošću ispred ostala dva suparnika.

Kad su veslači ušli u posljednjih 500 metara, krenuo je lov. Brzina njegova čamca samo je rasla, broj zaveslaja također, zaostatak se topio..., ali cilj je bio tako blizu.

I kad je doista već izgledalo da ništa od medalje, da će Damšo osvojiti ono najgore, četvrto mjesto, a pobjednik je već prošao kroz cilj, Martin je stigao Danca Nielsena, a u zadnjem zaveslaju ga i prestigao.

Na kraju je broncu osvojio za 15 stotinki! Bravo, Damšo!

Martinova je medalja šesta hrvatska u Tokiju i sedma veslačka otkako Hrvatska nastupa na Olimpijskim igrama. Od tih sedam našeg najtrofejnijeg sporta, Damir Martin sudjelovao je u tri.

Hrvatske medalje u povijesti OI po sportovima

Tokio: Damir Martin osvojio brončanu medalju u finalnoj utrci samaca

Najčitaniji članci