Sport

Komentari 38

Modrić prestigao Niku Kovača, Azer nam se prošetao obranom

Modrić prestigao Niku Kovača, Azer nam se prošetao obranom

Luka Modrić zabio je peti gol iz penala u dresu hrvatske reprezentacije u Azerbajdžanu. No taj je rezultat poništio Tamkin Halizadeh 18 minuta prije kraja nakon loše reakcije hrvatske obrane

Hrvatska je povela u ranoj fazi utakmice u Bakuu, dugo je držala vodstvo, ispromašivala se, a onda je u 72. minuti stigla kazna. Završilo je 1-1.

Bruno Petković dignuo je loptu pred golom Azerbajdžana u 10. minuti utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Anton Krivotsjuk išao je na nju rukom.

Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Azerbajdžan i Hrvatska susreli se u 5. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Švicarski sudac Sandro Schärer to je vidio i dosudio penal za "vatrene", a Luka Modrić smireno ga je realizirao. Kapetan je doveo Hrvatsku u vodstvo na Bakcell Areni u Bakuu, što mu je 15. gol u 124. nastupu za nacionalnu vrstu. Baš na 34. rođendan.

Ovim je golom Modrić prestigao dugogodišnjeg kapetana Niku Kovača po broju golova za reprezentaciju i izjednačio se s Nikolom KalinićemIvanom Rakitićem i Goranom Vlaovićem. Ispred njih su Niko Kranjčar (16 golova), Darijo Srna (22), Ivan Perišić (24), Eduardo da Silva (29), Mario Mandžukić (33) i Davor Šuker (45).

Euro 2020 Qualifier - Group E - Azerbaijan v Croatia

Od tih 15 golova za reprezentaciju Modrić je pet zabio iz penala, Austriji na Euru 2008. (1-0), upravo Azerbajdžanu u kvalifikacijama za Euro 2016. (6-0), Grčkoj u Zagrebu u play-offu za SP 2018. (4-1) i Nigeriji na Mundijalu u Rusiji (2-0).

Azeri su u nastavku krenuli puno ofenzivnije i to im se isplatilo u 72. minuti kad je Tamkin Halizadeh prošao pokraj Brozovića, Lovrena i Bartolca u šesnaestercu Hrvatske pa zabio za 1-1.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci