Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Pogodili smo s oba izbornika, oni treniraju velike klubove'

'Pogodili smo s oba izbornika, oni treniraju velike klubove'

Znao sam kakav mentalitet ima ova momčad. Imao sam priliku provjeriti momčad u prijateljskim utakmicama koje smo igrali u Srbiji, Sloveniji, kazao je novi izbornik odbojkaša Cedric Enard

VIDEO

Hrvatski odbojkaški savez (HOS) predstavio je nove izbornike ženske i muške reprezentacije Ferhata Akbasa i Cedrica Enarda.

- Moj prvi dojam o ekipi je da zaista želi pobjedu i uspjeh. Ekipu čine odlične i vrijedne igračice, stoga mi je iznimno zadovoljstvo biti izbornik. Polako se privikavaju na moju vrstu treninga te smo imali odličan protekli period adaptacije. Počinjemo s utakmicama Zlatne lige protiv Češke i Slovačke. Vrlo su blizu u poretku, no svakako ćemo ih pokušati pobijediti kao i sve utakmice koje ćemo igrati u ovom ljetnom periodu - istaknuo je izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Turčin Ferhat Akbas.

Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. s Češkom u 17 sati, a 28. svibnja sa Slovačkom također u 17 sati.

Hrvatska muška reprezentacija odradila je pripremne utakmice s reprezentacijama Slovenije i Srbije. Novi izbornik na klupi Dabrova, francuski stručnjak Cedric Enard na prvom predstavljanju je izjavio:

- Vidio sam veći dio momčadi u Estoniji tijekom Europskog prvenstva. Igrali smo protiv njih i izgubili nakon teške borbe. Znao sam kakav mentalitet ima ova momčad. Imao sam priliku provjeriti momčad u prijateljskim utakmicama koje smo igrali u Srbiji, Sloveniji. Bilo je vrlo zanimljivo zato što su protivnici bili kvalitetni. Poboljšavamo se i rastemo, ali uvijek ima mjesta za napredak - kazao je Enard.

Muška reprezentacija utakmice Europske zlatne lige igrat će 25. i 26. svibnja s Ukrajinom u 19.30, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom također u 19.30. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

- Atmosfera je dobra, svi su pozitivni i očekuju od novih izbornika naučiti nove stvari. Mislim da smo pogodili s oba stručnjaka koji su iznimno priznati treneri i predvodnici velikih klubova. Znanje koje imaju bez sumnje će prenijeti na reprezentaciju i donijeti neki novi iskorak uz podizanje kvalitete igre i zapaženiji rezultat. Ovim putem pozivam sve da dođu i pomognu nam u ostvarenju zadanih ciljeva - istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu