Obavijesti

Sport

Komentari 3

POI Rio 2016: Sandra Paović otputovala po svoje prvo zlato

POI Rio 2016: Sandra Paović otputovala po svoje prvo zlato
1

Hvala dragom Bogu da me zdravlje dobro služi i vjerujem da će tako biti i u Riju. Ako odigram onako kako sam do sada igrala, vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato, rekla je Sandra Paović

VIDEO

Prvi dio hrvatske paraolimpijske reprezentacije otputovao je iz Zagreba u Rio u srijedu ujutro. Oni će biti dio reprezentacije koja će od 7. do 18. rujna nastupiti na 15. Ljetnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a proslavljena stolnotenisačica Sandra Paović je uoči odlaska najavila pohod na svoje prvo paraolimpijsko zlato. 

- Odlično sam odradila pripreme za Paraolimpijske igre. Hvala dragom Bogu da me zdravlje dobro služi i vjerujem da će tako biti i u Riju. Ako odigram onako kako sam do sada igrala, vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato - izjavila jedna od najboljih svjetskih paraolimpijski u stolnom tenisu.

No, Sandra je svjesna da će u Riju imati snažnu konkurenciju.

- Naravno da svaki novi dan nosi svoje i sigurno neće biti lako. Proučila sam svoje konkurentice, a imam još osam dana vremena da još jednom sve dobro proanaliziram i da ništa ne prepustim slučaju. Naravno da je na meni velika odgovornost, ali imam dovoljno iskustva da sve to nadvladam i da ostvarim svoj san i postanem paraolimpijska pobjednica. Nije to lako, ali jedva čekam da počnem igrati - zaključila je Sandra Paović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emil Gubica, izbornik hrvatske stolnoteniske reprezentacije istaknuo je da su naše četiri stolnotenisačice naporno protekla četiri mjeseca trenirale u Zagrebu, slovenskom Laškom i poljskoj Visli te da su u odličnoj formi.

- Sportski je nadati se da ćemo donijeti prva paraolimpijska odličja za hrvatski stolni tenis - optimistično je najavio Gubica.

Hrvatska atletska reprezentacija i ovog je puta najbrojnija na paraolimpijskim igrama s čak jedanaest sportaša, a izbornik Tomislav Krističević smatra da rezultati neće ovisiti samo o hrvatskim reprezentativcima, već i o konkurentima iz više od 170 zemalja.

- Očekujem izuzetno kvalitetne rezultate, a svoj optimizam temeljim na uspjesima koje su naši atletičari u ovoj godini ostvarili. Svi su zdravi i odlično su se pripremili, a to je najvažnije - rekao je izbornik Krističević te dodao:

- Iako nam ide na ruku suspenzija ruske reprezentacije, to me čini izuzetno žalosnim, ali zasigurno će atletski dio natjecanja biti na visokom nivou. Očekujem da osvajači svjetskih i europskih medalja potvrde svoju kvalitetu, a to su prije svih Branimir Budetić, Zoran Talić, Mikela Ristoski i naša nova zvijezda Velimir Šandor koji je u proteklih godinu dana osvojio svjetsku broncu i europsko srebro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...