Sport

Komentari 1

Pojačanje na Aldo Drosini: Bivši golman Bayerna novi član Istre!

Pojačanje na Aldo Drosini: Bivši golman Bayerna novi član Istre!

Istra 1961 dobila je zvučno pojačanje koje u životopisu ima i osvajanje Bundeslige s minhenskim Bayernom. Ivan Lučić (25) tad je bio rezerva Manuelu Neueru, a od danas će braniti gol pulskog prvoligaša

Talentirani golman Ivan Lučić (25) potpisao je za Istru 1961. Dugo je austrijski golman hrvatskih korijena pregovarao s pulskim klubom, a sad su dogovoreni uvjeti. 

Lučić je od 2014. do 2016. branio boje Bayerna, a piše mu se i naslov njemačkog prvaka osvojen s Bavarcima 2015. Tad je bio pričuva Manuelu Neueru, od kojega je na treninzima učio. 

 

Bristol City doveo ga je iz Bayerna prije četiri godine, bio je i na posudbi u danskom Aalborgu, a zadnji angažman imao je u bečkoj Austriji. Inače, Lučić je i rođen u Beču. Za austrijskog prvoligaša odigrao je 27 utakmica i primio 50 golova.

Bez kluba je bio nekoliko mjeseci pa je tu svoju priliku pronašla Istra. Konkurencija za mjesto prvog golmana u Puli bit će mu mladi Lovro Juric (24), Vinkovčanin koji je došao iz druge momčadi Dinama.

Lučić posjeduje hrvatsku putovnicu, ali branio je za sve mlade selekcije austrijske reprezentacije. Ima jedan nastup za U-21 selekciju, a poziv A selekcije nije dočekao.

Najčitaniji članci