Sport

Komentari 29

Poljud će opet gorjeti: 'Vatreni' će protiv Rusije igrati u Splitu!

Poljud će opet gorjeti: 'Vatreni' će protiv Rusije igrati u Splitu!

Vatrene u rujnu očekuje novi ciklus kvalifikacija za SP, a naši igrači će protiv Slovenije 7. rujna bodove tražiti na Poljudu. Također, HNS je objavio kako će se susret posljednjeg kola protiv Rusije isto igrati na Poljudu

Za ulaznice se čekalo i po nekoliko sati u dugačkim redovima, tražila se karta više, a Poljud je bio - krcat! Nije bilo mjesta ni za iglicu na rasprodanim tribinama, svi su htjeli vidjeti Luku Modrića i ekipu na djelu. Bila je to atmosfera za pamćenje.

Pričamo o 10. listopadu 2019. godine kada je Hrvatska zaigrala na Poljudu nakon četiri godine i razbila Mađarsku 3-0 u kvalifikacijama za Euro. Raspjevani Poljud s više od 30.000 duša nosio je reprezentaciju od prve minute, 'vatreni' su bili oduševljeni i nadali se kako će to viđati češće. 

Hrvatska se vratila na Poljud prošle godine kada je izgubila od Portugala 3-2 u Ligi nacija, ali bila je to tmurna atmofera pred praznim tribinama. Nažalost, korona je sve zaustavila.

Nekada se čekanje isplati. Reprezentacija se ovu jesen opet vraća u Split, ali ovaj put s navijačima! 'Vatrene' u rujnu očekuje novi ciklus kvalifikacija za SP, a naši igrači će protiv Slovenije 7. rujna bodove tražiti na Poljudu. Također, HNS je objavio kako će se susret protiv Rusije isto igrati na Poljudu. Taj susret je na rasporedu 14. studenog, a bit će to ujedno i naša posljednja utakmica u kvalifikacijama za SP. Teško da će Poljud biti krcat kao prije dvije godine, ali sigurno će naši reprezentativci opet imati veliku podršku. Ako i tada budu vrijedila pravila koja su danas na snazi, onda će na utakmice moći samo osobe s Covid potvrdama.

Nakon razočaravajućeg poraza od Slovenije u prvom kolu, 'vatreni' su gorak okus iz Ljubljane isprali s dvije pobjede protiv Cipra i Malte na Rujevici. No, igra nije bila briljantna, bilo je jako puno prozivki, a na Euru smo vidjeli tek mali pomak.

Hrvatska je u ovome trenutku prva u skupini sa šest bodova, a nadamo se kako će tako ostati i nakon rujanskih utakmica. 'Vatreni' novi ciklus otvaraju 1. rujna u gostima protiv Rusije, a samo tri dana kasnije slijedi još jedan gostujući dvoboj protiv Slovačke. Rujanski dio kvalifikacija zaključit ćemo 7. rujna u Splitu protiv Slovenije. 

 

Najčitaniji članci