Obavijesti

Sport

Komentari 33

Poljud dobiva tematski park u kojemu će svi snimati 'selfie'!

Poljud dobiva tematski park u kojemu će svi snimati 'selfie'!
9

Udruga Naš Hajduk predstavila je danas na Poljudu idejno rješenje tematskog parka, kojim će se odati priznanje svim navijačima koji su sudjelovali u projektu otkupa dionica

VIDEO

Na natječaj za idejno rješenje budućeg tematskog parka na Poljudu pristiglo je 18 radova, a kao najbolji je izabran rad Ozane Ursić i Vedrana Kasapa, predstavljeno kao 'grupa apstraktnih volumena dojmljive strukturalne dinamike, koja se iz samo jedne točke - strateški postavljene na pravcu ulaza u klupske prostorije, čita kao riječ Hajduk'. Na elementima će se naći imena 5.000 donatora koji će u narednih 9 godina uplatiti 7.500 kuna za projekt i tako pomoći otkupu dionica i namjeri navijača da postanu vlasnici kluba.

- Idejni projekt obuhvaća deset metara dugu i tri metra visoku tehnobetonsku konstrukciju s mesinganim pločama, na kojima će se naći imena donatora - kazao je Tomislav Mikulić iz udruge Naš Hajduk i dodao:

- Ovo je idejni projekt iz koga ćemo u suradnji s autorom ići na izvedbeni projekt, te se nadamo da ćemo što prije ishoditi građevinske i lokacijske dozvole te krenuti u realizaciju projekta.

Veliko srce splitskih sportaša i novinara: Prikupili 70.000 kuna
Veliko srce splitskih sportaša i novinara: Prikupili 70.000 kuna

Predsjednik ocjenjivačkog suda Branko Franceschi bio je zadovoljan brojem i kvalitetom pristiglih radova.

- Riječ je o jako zahtjevnom projektu, vrijeme predviđeno sudionicima bilo je jako kratko, i mi smo zadovoljni i brojem prijava, i njihovom kvalitetom. Dvojili smo se između prva dva nagrađena rada, a presudilo je što se elementi prvonagrađenog rada mogu koristiti kao elementi urbane opreme, na njima se može sjediti, igrati se..., ali i to što će s njima svi snimati 'selfije', to će biti slika koju će veliki broj navijača slati diljem svijeta. U epohi u kojoj živimo, to će biti novi promotor samoga Splita kao destinacije, i ima veliki potencijal. Upravo zbog toga smo izabrali ovaj rad.

 

 

Predsjednik društva arhitekata Splita Dragan Žuvela dodao je kako bi ovakvi natječaji i rješenja morala postati standard u gradu Splitu.

- Ovaj grad to zaslužuje i svi moramo raditi na tome. Hajduk se pokazao u raznim aspektima kao avangarda, a ovo je zasigurno jedna od njih. Prioritet nam moraju biti hrabra i originalna rješenja...

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov zadovoljan je provedbom natječaja, kao i tempom prikupljanja sredstava.

- Zadovoljni smo, ali projekt nije gotov. Nama rate za otplatu dionica dolaze na naplatu ustaljenim ritmom. Nema opuštanja, moramo nastaviti raditi. Što se tiče natječaja, zadovoljni smo brojem prijava i kvalitetom radova, što potvrđuje i mišljenje stručnog žirija. U ovu Hajdučku priču, koja je sportska i nogometna, inkorporiramo i druge strukture koje nisu usko vezane uz sport. Nadam se da ćemo i ubuduće pokazati koliko je Hajduk integrativni faktor za ovaj grad i podneblje.

Hajduku priznali ulaganje u Poljud vrijedno 9.86 mil. kuna
Hajduku priznali ulaganje u Poljud vrijedno 9.86 mil. kuna

Nakon objave rezultata kontaktirali smo koautoricu prijekta Ozanu Ursić, koje je bila presretna što je upravo njen i kolegin rad dobio prvu nagradu, te što će ubuduće krasiti Poljud.

- Oboje smo Dalmatinci i navijači Hajduka, kolega je iz Zadra, ja sam s Brača, i iz tog smo se razloga i prijavili. Naše idejno rješenje je vođeno time da sama skulptura budi ponos navijačima, te da postane 'foto point' na kome će se svi željeti fotografirati. Oboje smo dizajneri, bavimo se dizajnom parkova, i zato naš rad ima i likovnu i emocionalnu komponentu - kazala je Ursić i dodala:

- Poljud je bio izazov i odgovornost, morali smo paziti da se naš rad što bolje prilagodi vizuri. Malo sam još pod adrenalinom, uzbuđena sam jer sam tek čula da je naš radi izabran... Nadali smo se da ćemo ući u uži izbor, ali ne i da ćemo biti izabrani. Kad smo se prijavljivali na natječaj dogovorili smo se da ćemo dio novca od nagrade donirati projektu otkupa dionica, kako bi ga podržali, i to ćemo i učiniti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome