Sport

Komentari 53

Ponosni Tin: Zaljubljeno gledao svoju medalju pa ju milovao...

Ponosni Tin: Zaljubljeno gledao svoju medalju pa ju milovao...

Ova srebrna medalja mi je sve. Ne znam što bih rekao. Osvojiti medalju u gimnastici iz takvih uvjeta iz kojih dolazimo protiv ovakvih zemalja i sustava je nevjerojatno, kazao je Srbić pa pokazao koliko mu znači srebro

Nije mogao skriti osmijeh s lica nakon što je doznao kako je osvojio drugo mjesto. A tek kada se popeo na postolje. Zadubio se u svoje misli. Zaljubljeno je gledao u svoje srebro, sanjao je olimpijsku medalju od djetinjstva. Milovao ju je i pogledavao, znajući da je samo njegova!

Fantastični Tin Srbić (23) je 12. dana Olimpijskih igara Hrvatskoj donio osmu medalju (14.900 bodova u finalu) u Tokiju i sve nas učinio ponosnima. U taj nastup bile su utkane godine i godine truda, padova, žuljeva, neprestanog sanjarenja da se jednog dana domogne olimpijske medalje, ali uspio je. Na svojim prvim Olimpijskim igrama okitio se medaljom i pokazao klasu.

Ponosno je pozirao sa svojim srebrom, a ta ljubav vidjela se dok je davao izjave za HRT. Milovao je medalju, nije ju mogao prestati gledati, kao da ne može shvatiti da je to stvarnost i da su se zapravo njegovi snovi ostvarili. To je trenutak kada shvatite da su se isplatili svi treninzi, nevjerojatna volja, požrtvovnost. Rezultat toga su ponos i sreća. 

Tokio: Tin Srbić osvojio srebrnu medalju u finalu preče na Olimpijskim igrama

- Jesi vidio, ha - kazao je oduševljeni Srbić kada je shvatio da ga svi gledaju. 

Medalju mu je dodijelila Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednika RH, a danas članica MOO-a. 

- Bravo, bravo! Želim ti svako dobro - kazala mu je bivša predsjednica koja je u Tokiju navijala za naše sportaše. 

U Hrvatskoj uvjeti u gimnastici i dalje nisu baš najbolji i upravo zbog toga je ova njegova medalja malo čudo. Ima svjetsko zlato i srebro, ali s 24 godine dočekao je najveći trenutak svoje karijere. Nema ništa veće od ovoga. 

Gymnastics - Artistic - Men

Došao je iz male Hrvatske i pokazao Japancima što je hrvatsko srce.

- Teško mi je uopće govoriti puno, presretan sam i preponosan. Vidio sam da finale nije baš teklo bajno, puno je gimnastičara palo sa sprave, ali jednostavno sam rekao sam sebi da je ovo sad ili nikad. Ova srebrna medalja mi je sve. Ne znam što bih rekao. Osvojiti medalju u gimnastici iz takvih uvjeta iz kojih dolazimo protiv ovakvih zemalja i sustava je nevjerojatno. Mogu samo reći Fićo (Filip Ude), sorry, ali napokon sam bolji od tebe. Sad ću se odmoriti puno, malo rehabilitirati, ali i vratiti u dvoranu kako bih vježbao što bolje. Za tri godine su Olimpijske igre u Parizu - kazao je Srbić. 

Tokio: Tin Srbić osvojio srebrnu medalju u finalu preče na Olimpijskim igrama

POGLEDAJTE VIDEO: