Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Popio bih 14 koktela i 18 piva, a onda bih se susreo s Isusom'

'Popio bih 14 koktela i 18 piva, a onda bih se susreo s Isusom'
1

Ronaldo je imao lošu utakmicu, a sutradan je u novinama pisalo kako je Raul bolji od njega. Ma da se Raul triput rodi, ne bi nikada bio bolji od Ronalda, priča brazilski lijevi bek...

VIDEO

Sredinom prošlog desetljeća Real Madrid tražio je zamjenu za jednog od najboljih desnih braniča u klupskoj povijesti, Michela Salgada. Odabrali su silno nadarenog Brazilca Cicinha (39). Kada je došao u Madrid, 2007., imao je 27 godina. Bio je u naponu snage. I bio je alkoholičar. To je nedavno otkrio u intervjuu za Marcu, a sada je otkrio i neke druge detalje iz svoje karijere.

Omaleni Brazilac je na prvu bio sramežljiv. Jako malo je pričao u medijima i nikada u javnost nisu curile stvari iz njegovog privatnog života, kao što je slučaj bio s njegovim kolegama Beckhamom, Ronaldom... Bio je član legendarnih Galacticosa, zvijezda do zvijezde, ali uz puno različitih karaktera i ega, svatko je htio nametnuti autoritet u svlačionici.

AFP

Sukladno tome, pojavljivali su se i problemi u svlačionici. Svatko je htio biti kolovođa i vodio je neku svoju filozofiju, a često je dolazilo i do sukoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada je Roberto Carlos napustio klub, ja sam bio starter na lijevom boku. Sergio Ramos je bio stoper, a Salgado tek treći izbor. Tada je Casillas odustao od titule vicekapetana i predao ju Salgadu samo kako bi on mogao igrati. Bile su razne grupice u svlačionici, a šefovi svojih grupa bili su Raul, Casillas, Guti, Salgado - kazao je Cicinho.

Brazilski Ronaldo je tada bio istinska zvijezda i jedan od najboljih na svijetu, a njegov svaki potez gledao s pod povećalom. Kad god bi loše odigrao, krenuli bi kritike.

Soccer - UEFA Europa League - Group E - AS Roma v Fulham - Olympic stadium

- Ronaldo je imao lošu utakmicu, a sutradan je u novinama pisalo kako je Raul bolji od njega. Ma da se Raul triput rodi, ne bi nikada bio bolji od Ronalda. Neki igrači se nisu podnosili u svlačionici. Kada god bi dolazio, Salgado bi pozdravio sve igrače, a mene bi zaobišao. Ja bi se samo pravio da vežem kopačke. 

Cicinho je u Real došao 2006. godine i osjetio prve prave novce. Nije se znao kontrolirati, jednostavno je trošio na sve i svašta.

- Potrošio sam jednom 25.000 eura u Beckhamovoj trgovini. Ne pamtim to kao ugodno iskustvo. Kupio sam tri komada odjeće i kad sam pitao prodavača za račun rekao je cifru. Loš izbor, morao sam ga nositi oko tri puta - kazao je Brazilac.

Osim što nije znao kontrolirati novac, Cicinho nije znao kontrolirati niti ono što ubacuje u želudac. Već s 13 godina prvi put je probao pivo, a onda i postao alkoholičar. I tako 20 godina!

- Počeo sam da piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro, da je hranjivo A kad sam počeo piti... Pio sam stvarno puno, a nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina ja sam bio alkoholičar, na 10-12 piva dnevno. Što je bilo sve gore, ja sam više pio. Nisam mogao popiti samo jedno pivo ili dva, pio sam sve dok ne padnem s nogu. I tako svaki dan. Imao sam susret s Isusom nakon 14 koktela i 18 piva. Volio sam i pušiti. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je bio u tome što sam pio: svaki dan.

Nakon njegovih rečenica, zaključili bismo da se radi o nekom niželigaškom neuspjelom nogometašu iz Donjih čmrljevaca kojem je alkohol uništio nogometne snove, a ne o čovjeku koji je igrao za Real Madrid i Romu. I uz alkohol i cigarete, svejedno je ostvario respektabilnu karijeru. 

youtube

Ipak, u životu svakog čovjeka postoji neka žena. A u ovome slučaju bila je njegova supruga Mariana koja ga je izvukla iz ralja alkohola.

- Mariana mi je pomogla mi je da se ostavim boce i trošiti novac uludo. Oženili smo se, a najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam joj rekao 'Ti upravljaj financijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj što ćemo s lovom. Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao nego dosta davao ocu koji je taj novac čuvao i vratio mi kad sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu financijsku situaciju - rekao je Cicinho.

Bivši alkoholičar te bivši igrač Botafoga, Atletico Mineira, Sao Paula, Reala, Rome, Villarreala, Recifea, Sivasspora, Brasiliensea i brazilske nogometne reprezentacije (15 nastupa i 1 gol).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu