Obavijesti

Sport

Komentari 0

Porečka Žatika opet je centar karatea: Stigle tisuće mladih

Porečka Žatika opet je centar karatea: Stigle tisuće mladih
4

Unatoč kratkom roku i cijeloj COVID situaciji, jako smo zadovoljni odazivom jer danas ovdje imamo više od 2200 karatista iz 53 zemlje s pet kontinenata, rekao je predsjednik Hrvatskog karate sa

Svjetska karate federacija organizira je u Poreču od 28. lipnja do 4. srpnja trening kamp za mlade, Svjetski kup do 12 i 21 godinu te Ligu mladih, nakon što je dvorana Žatika u svibnju već bila domaćin Europskom prvenstvu u karateu.

Pokretanje videa ...

Dječakova obrambena tehnika 00:24

- Upravo je odlična organizacija u zahtjevnim COVID uvjetima bila povod da se Svjetska karate federacija ponovno vrati u Poreč - rekao je predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek.

- Na svijetu postoje samo četiri Lige mladih u karateu, a jedna od njih je u Poreču. Odluka da će se održati u Hrvatskoj pala je upravo na Europskom prvenstvu u Poreču prije nešto više od mjesec dana. Unatoč kratkom roku i cijeloj COVID situaciji, jako smo zadovoljni odazivom jer danas ovdje imamo više od 2200 karatista iz 53 zemlje s pet kontinenata - rekao je Cipek.

Napomenuo je kako je njih oko 40 posto u hotelskom smještaju, a preostali u privatnom. Ova godina povijesna je za karate kao sport jer je uključen u olimpijsku obitelj, a glavna ideja ovih kampova spajanje je karatista s najboljim trenerima toga sporta.

S njim i predsjednikom Svjetske karate federacije Antoniom Espinósom susreo se i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je obišao karate kamp u dvorani Žatika. Izrazio je zadovoljstvo da se Poreč ponovno vraća sportskim manifestacijama i aktivnostima te vjeruje da će karate i u idućim godinama dolaziti tamo.