Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bahati portugalski mediji: Ovo se moglo riješiti i u 90 minuta

Bahati portugalski mediji: Ovo se moglo riješiti i u 90 minuta
7

Unatoč prolasku u četvrtfinale, nema salve hvalospjeva na račun Benfice u portugalskim medijima koji ističu da su prevagu donijeli igrači s klupe, ne sviđa im se što se moralo u produžetke, a suce ne spominju

VIDEO

Benfica je preko Dinama ušla među osam najboljih u Europskoj ligi... Taj 'zapisničarski' zaključak zapravo je preslik reakcije najuglednijih portugalskih sportskih medija.

Nit' je Liga prvaka, niti je protivnik prva europska liga pa se A Bola i ostali nakon 'protokolarnih' čestitki (posebno na lijepim pogotcima) više bave činjenicom da se moralo igrati 120 minuta.

Ključ je nađen na klupi

- Tri predivna pogotka slomila su otpor Hrvata, ali tek su igrači s klupe odveli stvari u željenome smjeru. Očekivani prolaz u četvrtfinale dosegnut je tek nakon produžetaka, a stvar je olakšalo i isključenje Dinamovog beka - piše lisabonska (i najtiražnija) A Bola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekivalo se da stvar riješe u 90 minuta, ali 'Orlovi' su pojačanim pritiskom od drugog poluvremena nadalje zaslužili proći dosta zatvoreni Dinamo. Priča je prema sretnom završetku krenula tek kada je Pizzi dobio pomoć pričuva, Jonasa i Grimalda - zaključak je lista O Jogo iz Benficinog 'neprijateljskog' Porta.

- Konačnih 3:0 zvuči lijepo, no bilo je potrebno jako puno truda i vremena da se nadoknadi 0:1 iz Zagreba. Ključ plasmana u četvrtfinale Benfica je morala tražiti i našla ga je na klupi za pričuvne igrače. Zasluženo, ali sa puno muke - komentira još jedan lisabonski sportski dnevnik, Record.

Uobičajeni radni dan

Penal na Petkoviću? Time se apsolutno nitko ne bavi, čak niti u 'live' tekstualnim prijenosima portugalski kolege ničime nisu podvukli spornu situaciju iz 22. minute.

Duel Gabriela Piresa i Dinamovog napadača Portugalcima je nevažan. Generalno, što se suđenja tiče, notirano je ime arbitra i to je sve.

Za Dinamo se usput podvlači da se samo branio no priznaju kako su Zagrepčani to radili jako dobro više od 90 minuta, a Gojakova šansa je 'trenutak velikog straha za Benficu i još većeg promašaja za Dinamo'.

Sve u svemu, ulazak u četvrtfinale Europske lige takvog kluba kao što je Benfica za Portugalce je ništa više nego još jedan uobičajeni radni dan. Koji je trajao duže nego što je trebao, ali najvažnije je da je - uspješno završen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'