Obavijesti

Sport

Komentari 133

Osijek u poslastici srušio Goricu! Drena Beljo utrpao dva komada

Osijek u poslastici srušio Goricu! Drena Beljo utrpao dva komada
8

Sve se izdogađalo u drugom dijelu. Tri pogotka, penal, provjere VAR-a i preinaka odluke glavnog suca Čuljka, zatim i krvnički start Julardžije kojim je zaradio direktni crveni karton... HNL se vratio u stilu

U susretu prvog kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Goricu sa 2-1 uz dva gola Diona Drena Belje.

Junak susret bio je 20-godišnji Beljo koji je u prvom nastupu po povratku s posudbe zabio oba gola za Osijek i izborio kazneni udarac. Za Goricu je pogodak postigao Danijel Lončar pogodivši u 66. minuti vlastitu mrežu. Dodajmo kako su gosti od 87. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Edin Julardžija i to nakon svega dvije minute provedene na terenu.

Osijek i Gorica sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Domaćin je već u 18. sekundi imao prvu situaciju koja je bila vrlo opasna po goste. Fiolić je krenuo prema šesnaestercu, došao na 17 metara i pucao lijevom nogom, ali je ipak blokiran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO Pogledajte sjajnog Belju, golove iz Osijeka i spornu situaciju: Je li to bio penal?
VIDEO Pogledajte sjajnog Belju, golove iz Osijeka i spornu situaciju: Je li to bio penal?

U petoj minuti smo vidjeli još jednu prilika Osijeka. Fućak je ubacio s lijeve strane, Beljo je zakasnio, ali je ipak s druge vratnice pucao Brlek čiji je udarac Krizmanić blokirao. Prvu priliku Gorica je imala u 34. minuti. Kalik je sjajno proigrao Jurića u kaznenom prostoru, napadač gostiju je izašao sam ispred Ivušića koji spašava Osječane.

U završnici prvog dijela ponovo prijeti domaćin, Kleinheisler je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je mađarski reprezentativac loše pucao.

Osijek je poveo u 62. minuti lijepim golom Belje sa 20-tak metara. Keita je loše izbacio loptu glavom ispred kaznenog prostora, Beljo je to iskoristio i snažnim udarcem sa 20 metara matirao Banića. Međutim, samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili. Kalik je ubacio s lijeve strane, a Lončar nespretno matirao vlastitog vratara.

Osam minuta kasnije vidjeli smo novo uzbuđenje, ovoga puta pred vratima Gorice. Prvo je Beljo dobio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru. Međutim, nakon VAR provjere sudac Čuljak je procijenio kako se radilo o prekršaju  gostujućeg braniča za najstrožu kaznu. Beljo je izveo kazneni udarac i pogodio za 2-1.

Beljo od 'raporta' spasio Brunu Marića, Bjelica dobio napadača
Beljo od 'raporta' spasio Brunu Marića, Bjelica dobio napadača
Osijek i Gorica sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Novi problemi za goste stigli su u 83. minuti nakon što je Julardžija dobio crveni karton i to nakon nepune dvije minute provedene na terenu. Veznjak Igrač Gorice žustro je uletio u Nejašmića na sredini terena s obje noge, prvo zaradio žuti, a nakon VAR provjere i crveni karton.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo HNL-A 19 SATI , Stadion Gradski vrt, Osijek
Osijek
Beljo 62', 74' (p)
2 : 1
Gorica
Lončar 66' (ag)
Sortiranje događaja

KRAJ u Gradskom vrtu!

Osijek je izborio vrijednu pobjedu protiv uvijek nezgodne Gorice, a junak je bio Dion Drena Beljo koji je postigao oba gola.

90+3'

Akcija je pomalo pala i nogometaši Osijeka drže loptu ne bi li iscrpili vrijeme do kraja i stigli do prve pobjede u novoj sezoni.

Igrat će se čak šest minuta sučeva dodatka.

86'

Krvnički start Julardžije na zglob suparničkog igrača. Tek što je ušao u igru, nakon samo jedne minute, morat će ranije na tuširanje. Za težak faul sudac Čuljak mu je pokazao izravni crveni karton. Prethodno je situaciju provjeravao na videozaslonu.

82'

Po dvije promjene na svakoj strani. Kod Osijeka su izašli strijelac oba gola Beljo i Kleinheisler, a ušli Mierez i Janjić.

Kod Gorice su izašli Krizmanić i Golubickas, a zamijenili ih Raspopović i Julardžija.

Komentari 133