Obavijesti

Sport

Komentari 138

Mašinerija se zagrijala: City srušio PSG za prvo mjesto!

Mašinerija se zagrijala: City srušio PSG za prvo mjesto!
7

Poslastica večeri pripala je Manchester Cityju. Momčad Pepa Guardiole pobijedila je PSG 2-1 u 5. kolu Lige prvaka te osigurala prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli golom Mbappea, a preokrenuli su Sterling i Jesus

U derbiju večeri Manchester City je u skupini A, na svom Etihadu, svladao Paris St. Germain 2-1 čime je uzvratio Parižanima za poraz ranije u natjecanju. Obje su se momčadi plasirale u osminu finala, s tim da je Manchester City ovom pobjedom osigurao prvo mjesto (četiri boda više od PSG-a).

Pokretanje videa...

Messi maše fanovima u Parizu nakon transfera u PSG VIDEO

Kao i u Parizu, tako je i ovaj put City bio momčad koja je diktirala ritam igri, kombinirala i napadala, ali i veliki dio utakmice propuštala šanse.

PSG se orijentirao na brze kontranapade koje su munjevito izvodili Neymar, Messi i Mbappe, a gosti su i poveli u 50. minuti kada je Mbappe provukao loptu ispod Edersona. No, bolja igra Cityja na kraju je ipak rezultirala preokretom i pobjedom. Strijelci su za tri boda Cityja bili Sterling u 63. i Gabriel Jesus u 76. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Group A - Manchester City v Paris St Germain

Da ne postoji drama u posljednjem kolu oko klubova koji nastavljaju natjecanje u osmini finala pobrinuo se Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5-0. Apsolutno sve u ovom susretu bilo je riješeno u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti vodili 4-0. Dva gola je postigao Šveđanin Forsberg (jedan iz jedanaesterca), dok su po jedan dodali Nkunku i Andre Silva. U nadoknadi je još jednom domaću mrežu naciljao Nkunku.

Champions League - Group A - Club Brugge v RB Leipzig

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je do 80. minute za Leipzig koji sada ima četiri boda kao i Club Brugge te će se u zadnjem kolu boriti za Europsku ligu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, 5. kolo grupne faze 21:00 , Etihad, Manchester
Manchester City
Sterling 63', Jesus 76'
2 : 1
PSG
Mbappe 50'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice na Etihadu!

Manchester City je slavio 2-1 i osigurao prvo mjesto u skupini. Bila je to jednosmjerna utakmica od prve minute. Domaćini su dominirali, stvarali prilike, no PSG je iz jedine prave šanse poveo 1-0 golom Mbappe. Ipak, bilo je to sve od gostiju. Neymar, Mbappe i Messi bili su nevidljivi većinu susreta, a igralo se praktički na jedan gol.

City se razbjesnio nakon primljenog gola, krenuo još jače pa izjednačio golom Sterlinga u 63. minuti. U 76. minuti Gabriel Jesus donio je preokret. 

88'

City je sakrio loptu, gosti su se očito pomirili s porazom i čekaju kraj utakmice. Zaista dominantna predstava domaće momčadi. PSG je prvi poveo, ali i razljutio domaćina koji je eksplodirao nakon toga i preokrenuo. 

85'

Cancelo je u fantastičnoj formi. Opet je vanjskom sjajno proigrao Jesusa, no nije se Brazilac najbolje snašao uz petercu. 

80'

Bilo je pitanje trenutka kada će City preokrenuti. Igraju s takvom lakoćom, kombiniraju, mijenjaju strane. Doduše, olakšava im i PSG koji uopće ne igra presing. Štoviše, Messi, Mbappe i Neymar se šetaju po terenu. Možda tako mogu igrati u francuskom prvenstvu, ali protiv Cityja baš i ne. Ostatak momčadi ne stigne pokriti sve te rupe u obrani. 

 

77'

Goooooooooooooooooooooool! Kakva akcija, kakav gol, ma briljantno! City je pokazao svu klasu i raskoš talenta. 

Gundogan je valjao Mendesa na lijevoj strani pa izbacio Mahreza na rubu lijeve strane šesnaesterca. Ubacio je u peterac na Bernarda Silvu, većina igrača bi u njegovoj situaciji pucala, no on je pokazao sjajan osjećaj za igru. Vidio je Gabriela Jesusa samog u petercu, fenomenalno je spustio loptu i prevario Navas koji je mislio da će pucati. Jesus nije imao puno posla, loptu je poslao u praznu mrežu. 

Komentari 138