Nikola Vlašić: Za sada nam ne daju u gužve | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Posljednje utočište nogometa: Zasad nam tek ne daju u gužve

Posljednje utočište nogometa: Zasad nam tek ne daju u gužve
2

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić igra u ruskoj Premijer ligi, jednoj od rijetkih europskih liga u kojima za sada nema odgoda utakmica, a samo na nekim stadionima gledatelji ne mogu na tribine...

VIDEO

Jedno od rijetkih nogometnih prvenstava koje se u Europi još uvijek igra je ruska Premijer liga. U petak je u sklopu 22. kola moskovski Dinamo slavio u gostima protiv Akhmata iz Groznoga 3:2 a susret se igrao bez ikakvih ograničenja, s gledateljima na tribinama. Slično je bilo i na većini danas odigranih utakmica, no za sutrašnji ogled između moskovskog CSKA i Ufe, stadion će zbog predostrožnosti biti zatvoren, a tribine prazne. Ipak je riječ o glavnom gradu Moskvi, u kojoj po nekim procjenama živi oko 15 milijuna stanovnika.

Pokretanje videa...

05:48

- Ni mi ovdje nemamo pouzdanih vijesti, sve se mijenja iz dana u dan. Kako danas stvari stoje, utakmica će se odigrati bez publike na tribinama, a više bi o cijeloj ovoj situaciji oko korona virusa trebali znati u ponedjeljak, za kada je zakazan sastanak na kome će čelnici lige odlučiti o daljnjim koracima – otkrio nam je naš reprezentativac Nikola Vlašić i dodao:

- Situacija u Rusiji nije tako teška i dramatična kao u nekim drugim zemljama, no i ovdje raste broj zaraženih i pitanje je kako će se cijela situacija razvijati. Svi se nadamo da će se stanje brzo vratiti u normalu i da će se natjecanje nastaviti po uobičajenom rasporedu.

Svi klubovi pokušavaju maksimalno zaštititi svoje igrače od izlaganja riziku, tome su prilagodili sve aktivnosti i preporuke. Tako je postupio i Vlašićev CSKA.

- Preporuka kluba je da izbjegavamo gužve i mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi. To je za sada jedina preporuka i svi se nadamo da će na tome i ostati...

Nakon što je odgođen turnir u Kataru na kojem je Zlatko Dalić trebao uigravati momčad za Euro, HNS je odlučio otkazati i okupljanje reprezentacije.

- Žao mi je što je tako ispalo, bila je ovo dobra prilika da se neke stvari uigraju, no zdravlje je ipak najvažnije, bit će vremena za uigravanje i za utakmice kad ovo sve skupa prođe. Nadam se samo da Euro neće biti otkazan, bila bi to zaista velika šteta – zaključio je Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner