Obavijesti

Sport

Komentari 4

NHL zvijezde opraštaju se od Montadora: Svi smo šokirani...

NHL zvijezde opraštaju se od Montadora: Svi smo šokirani...
9

Steve Montador preminuo je u noći sa subote na nedjelju u obiteljskom domu u Kanadi. Igrao je 11 utakmica za Medveščak, a u NHL-u je proveo deset sezona...

VIDEO

Hokejaški svijet potresla je smrt Stevea Montadora (35) , nekadašnjeg igrača zagrebačkog Medveščaka. Kanađanin je preminuo u noći sa subote na nedjelju u svom domu u Mississaugi zapadno od Toronta nenasilnom smrću.

Policija je primila poziv u 2 ujutro. Hitna je brzo stigla, zatekli su Montadora bez svijesti, a ubrzo nakon toga proglasili su smrt. Iz policije su dodali kako na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti, no da će se više znati nakon obdukcije.

- Nema znakova da se radi o nasilnoj smrti. Po svemu što znamo radi se o iznenadnoj smrti, no ništa ne upućuje na nasilje - rekla je glasnogovornica policije Fiona Thivierge.

Montador je 11 puta igrao za Medveščak, a stigao je kako jedno od najvećih pojačanja u povijesti zagrebačkog kluba.

- Šokiran sam, tužan i potresen. Steve je bio prava zvijezda, pristupačan i pun strasti. Ljubav prema sportu prenio je na sve nas. Mi u Medveščaku s ponosom ćemo nositi uspomenu na Montadora i na sve što je dao za svog kratkog, ali nezaboravnog boravka u Zagrebu - rekao je predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović.

Slavko Midžor/PIXSELL

U NHL-u je igrao 10 sezona, a u 571 utakmici zabio je 33 gola igrajući za Calgary Flamese, Florida Pantherse, Anaheim Duckse, Boston Bruinse, Buffalo Sabrese i Chicago Blackhawkse.

- Chicago tuguje za našim bivšim igračem. Naše misli i molitve u ovim teškim vremenima su uz njegovu obitelj i prijatelje - stoji u priopćenju njegovog posljednjeg NHL kluba Chicago Blackhawksa.

Uz brojne američke sportaše od Montadora se priopćenjem oprostio čelni čovjek najbolje svjetske hokejaške lige, NHL-a.

- Steveova karijera obilježena je strašću za hokejom i odlučnošću zbog koje je postao omiljen među suigračima te poštovan među protivnicima - rekao je Gary Bettman .

VIDEO

Montador je nakon 11 utakmica za "medvjede" odlučio prekinuti karijeru. Pretrpio je tešku ozljedu glave 2012. godine i nekoliko težih potresa mozga. Od tada je patio od anksioznosti, pokušao se vratiti u Medveščaku, ali ta je epizoda kratko trajala. Američki hokejaši, sportaši i dužnosnici na Twitteru su se oprostili od Montadora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti