Obavijesti

Sport

Komentari 2

Fenomenalna Leona Popović lovit će prvo postolje u karijeri! Zrinka Ljutić izletjela sa staze

Fenomenalna Leona Popović lovit će prvo postolje u karijeri! Zrinka Ljutić izletjela sa staze

U prvoj vožnji posljednjeg slaloma u sezoni, čudesna Leona Popović odvozila je jednu od najboljih utrka u karijeri i zauzela drugo mjesto. Zrinka Ljutić nije završila utrku. Druga vožnja je od 13.30

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odlično je nastupila u prvoj vožnji slaloma na završnici Svjetskog kupa u Andori i drži drugo mjesto sa 32 stotinke zaostatka za Slovakinjom Petrom Vlhovom koja je imala najbolje vrijeme (54.28 sekundi).  

Pokretanje videa...

Dvije Hrvatice u top 5 01:01

Nažalost, Zrinka Ljutić je pogriješila već prije prvog prolaznog vremena, s velikim gubitkom vremena je nastavila vožnju, ali je nakon još jedne pogreške odustala.

Leona Popović je odskijala jednu od najboljih slalomskih vožnji u karijeri, bila je agresivna u položenijem gornjem dijelu staze, a na završnoj strmini je kontrolirala brzinu, izbjegla pogreške na kritičnim mjestima i ponovno pustila brzinu u samoj završnici. Imala je hrvatska skijašica najbolje prvo prolazno vrijeme, a u odnosu na vodeću Vlhovu najviše je izgubila na strmini koju je Slovakinja sa startnim brojem 1 najbolje svladala.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Neuobičajeno neprecizna bila je najuspješnija skijašica u povijesti, Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je bila čak 75 stotinki sporija od Vlhove u zadnjem dijelu prve vožnje, što joj je u konačnici donijelo četvrto mjesto sa zaostatkom od 59 stotinki.

Osim Vlhove i Popović, ispred Shiffrin se u prvoj vožnji ugurala i Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.56). Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostala je za Vlhovom više od jedne sekunde (+1.16).

Start druge vožnje je u 13.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAJ PRVE VOŽNJE

Završila je prva vožnja ženskog slaloma. 26 skijašica spustilo se niz stazu u posljednjem slalomu sezone ne završnici u Soldeuu. Petra Vlhova na prvom je mjestu s rezultatom 54.28 sekundi, a iza nje čudesna Leona Popović sa zaostatkom od 32 stotinke. Na trećem mjestu je Swenn-Larsson iz Švedske sa zaostatkom od 56 stotinki. 

Idemo, Leona, po prvo postolje u karijeri!

24sata

 

LEONA I DALJE DRUGA

Kako skijašice dolaze, tako su zaostaci sve veći. Nitko se ne može primaknuti Vlhovoj, Popović i Swenn-Larsson.

Hrvatica je odvozila ponajbolju utrku u karijeri, drži sjajno drugo mjesto, a kako stvari stoje, tako će ostati i nakon prve vožnje jer najbolje skijašice već su se spustile niz stazu. 

Bit će to prilika života za Leonu i velika mogućnost da se prvi put domogne postolja. No, samo bez pritiska, neka uživa u skijanju, kao u prvoj vožnji, a ostalo će sve doći. 

ZRINKA IZLETJELA

Kakva šteta! Nadali smo se još jednom danu za povijest hrvatskog skijanja, Zrinka je bila puna samopouzdanja, no nažalost, promašila je vrata na samom početku i izletjela. 

Zrinka je tako odradila posljednji slalom u sezoni, a sutra ju čeka nastup u veleslalomu. Leona ostaje naš adut za postolje. 

USKORO NA STAZI I LJUTIĆ

Leona Popović je najbolji rezultat u karijeri imala u Špindlerovom Mlynu u siječnju ove godine kada je osvojila sjajno peto mjesto. No, fenomenalna izvedba u prvoj vožnji u Andori jamac je za njezin novi rezultat karijeri.

Nećemo stavljati pritisak niti velika očekivanja na njezina leđa, no nikada nije bila ovako visoko u prvoj vožnji i to ispred čudesne Shiffrin koja je četvrta.

Osam skijašica spustilo se niz stazu, a Vlhova i Leona su nedodirljive na prvom i drugom mjestu. Iza njih je Swenn-Larsson.

Podsjetimo, Zrinka Ljutić ima startni broj 11 te će i ona uskoro na stazu. 

SJAJNA LEONA!

Fantastična izvedba Leona Popović! Iskoristila je startni broj četiri, riskirala je maksimalno, bacila se na glavu i isplatilo se! Ušla je u cilj kao drugoplasirana s zaostatkom od 32 stotinke za Vlhovom! Tijekom utrke bila je čak i u prednosti, no na kraju ima itekako nadoknadiv zaostatak u drugoj vožnji. Bravo, Leona!

Komentari 2