Obavijesti

Sport

Komentari 113

Petković i Oršić srušili Šibenik, VAR je donio penal Dinamu

Petković i Oršić srušili Šibenik, VAR je donio penal Dinamu

U prvom poluvremenu obje su momčadi imale svoje, i to odlične, prilike. Nediljko Labrović u par je navrata spašavao gol Šibenčana, ali intervenirati je morao i Livaković

Na prvom gostovanju na stadionu Šubićevac nakon osam godina, Dinamo je pobijedio Šibenik sa 2-0 u susretu devetog kola Prve HNL.

Nakon osam godina Dinamo se vratio na Šubićevac. 'Modri' su u posljednjem međusobnom susretu u travnju 2012. pobijedili Šibenik 3-0, a ovoga puta hrvatski prvak je slavio sa 2-0 golovima Bruna Petkovića (53-11m) i Mislava Oršića (71).

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 16. minuti, Hajrović je nakon Ivanušecova dodavanja ostao jedan na jedan s golmanom, ali je Labrović sjajno reagirao. Četiri minute kasnije ponovo je pucao Hajrović, no ovoga puta pored gola. 

U 32. minuti zaprijetio je i Šibenik. Mesa je pucao glavom, Livaković obranio, a Perić počistio loptu s gol crte. U 41. minuti opalio je Oršić, Labrović je obranio, a na odbijanac je naletio Lauritsen, ali je pucao pored gola. U posljednjim trenucima prvog dijela još jednom je pucao Ivanušec, još jednom pored gola.

Dinamo je poveo u 53. minuti golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca. Burton je u kaznenom prostoru pucao, a lopta je pogodila Pandžu u ruku. Sudac Bebek je pogledao VAR snimku i ustvrdio kako je zaista bilo Pandžinog igranja rukom, s obzirom na to da je ruka bila ispred tijela igrača te je potom pokazao na bijelu točku.

U 66. minuti Nikola Rak je imao sjajnu priliku za poravnanje, ali nije najbolje reagirao. Kazna je stigla u 71. minuti kada je Dinamo pogotkom Mislava Oršića načinio ključni korak prema pobjedi. Lovro Majer je povukao kontru, te sjajno uposlio Oršića kojem nije bilo teško iz blizine poentirati za 2-0. U 88. minuti moglo je biti i 3-0, Petković je s ruba kaznenog prostora odlično pucao, ali je pogodio vratnicu.

U petak je Slaven Belupo kao gost pobijedio Varaždin sa 2-1, dok su tri utakmice u ovom kolu (Hajduk - Lokomotiva, Rijeka - Gorica, Istra - Osijek) odgođene zbog koronavirusa.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 22 boda, Gorica na drugom mjestu ima 16 bodova, dok je Osijek treći sa 13 bodova.

Šibenik je na sedmoj poziciji sa sedam bodova, a posljednja dva mjesta drže Lokomotiva i Istra 1961 sa po pet bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 9.Kolo 15:00 , Šubićevac, Šibenik
Šibenik
0 : 2
Dinamo
54' Petković (pen.) 72' Oršić
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj! Dinamo je zasluženo slavio na Šubićevcu!

90'

Igrat će se šest minuta nadoknade.

88'

Kakva bomba Petkovića! Dočekao je povratnu loptu i s ruba šesnaesterca pogodio gredu!

86'

Jao, koliko je ovo blizu bilo! Prvo je Livaković odlično obranio udarac Alvara, a onda je Deni Jurić naletio na odbijanac i poslao ga daleko pod oblake...

82'

Šibenčani pokušavaju, ali nisu uspjeli doći do prave prilike. Ušao je sad i Alvaro, koji je u Šibenik stigao iz Reala. Možda on probudi redove 'narančastih'...

Komentari 113