Obavijesti

Sport

Komentari 10

Posljednji vlak za Katar: HNL četvorka protiv Italije, CR lovi finale doigravanja protiv Turske

Posljednji vlak za Katar: HNL četvorka protiv Italije, CR lovi finale doigravanja protiv Turske

Ovo je svojevrsno 'polufinale' doigravanja, a u jednoj se utakmici odlučuje prolaz, odnosno nema uzvrata. Još su tri slobodna mjesta za odlazak put Katara, a za to se bori 11 reprezentacija

VIDEO

Jedna utakmica koja odlučuje prolaznika u 'finalni' okršaj za odlazak na nadolazeće svjetsko prvenstvo u Kataru. Trebalo je to biti šest utakmica, ali zbog rata u Ukrajini večeras su na rasporedu - četiri. I HNL će imati svoje predstavnike pa će tako u dresu Sjeverne Makedonije igrati Arijan Ademi i Stefan Ristovski iz DinamaJani Atanasov iz Hajduka i Darko Velkovski iz Rijeke.

Škotska i Ukrajina igrat će u lipnju, Poljska prošla u finale
Škotska i Ukrajina igrat će u lipnju, Poljska prošla u finale

A s druge će im strane stajati Italija, aktualni europski prvak. Uspjeli su se Makedonci plasirati u doigravanje pobjedom protiv Islanda (3-1) u zadnjem kolu, a izabranici Roberta Mancinija su iznenađujuće ušli u doigravanje jer je na prvom mjestu skupine C bila Švicarska.

Talijanski su se navijači nadali da bi mogli vidjeti Marija Balotellija (31), ali to se nije dogodilo, već je na 'njegovo' mjesto pozvan Joao Pedro (30). Iako su Leonardo Bonucci (34) i Giorgio Chiellini (37) u posljednje vrijeme bili ozlijeđeni, našli su svoje mjesto na popisu, a igrat će se u Palermu gdje će ih s tribina pratiti više navijača nakon opuštanja mjera.

Serie A - Juventus v AS Roma

A pobjednik tog dvoboja će se u direktnom susretu za odlazak u Katar boriti protiv boljeg iz ogleda Portugala Turske. Veliki Cristiano Ronaldo (37) ide po novo veliko natjecanje, a iako je to nekako teško zamisliti, moglo posljednje veliko natjecanje u reprezentativnom dresu. Eventualno Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, ali to je možda i teško za očekivati s 39 godina. No, s obzirom na ime...

Otišli smo malo daleko, a pred Portugalom je izazov u vidu Turske. Neće Santosevi izabranici imati pomoć Pepea (39) jer se zarazio koronom, a osim njega neće biti ni Cancela (27), Anthonyja Lopesa (31), Rubena Nevesa (25) Renata Sanchesa (24).

- Ovo je najvažniji izazov u mojoj karijeri na klupi Portugala. Ne najteži, ali svakako najvažniji, moramo otići na SP za naše ljude. Karte su rasprodane u minuti prije mjesec dana, a ne smijemo iznevjeriti navijače - rekao je izbornik Portugala.

World Cup - UEFA Qualifiers - Portugal Training

Nakon što su u kontroverznoj utakmici izgubili od Srbije (2-1) i završili iza 'orlova', dok su Turci bili drugi u skupini iza Nizozemske. Igra se na Dragau u Portu, a Turci su poprilični autsajderi u ovoj utakmici.

Zbog rata u Ukrajini je susret između Škotske i Ukrajine premješten za lipanj, a Poljska je prošla dalje direktno jer je Rusija izbačena iz natjecanja.Velšani će se pokušati plasirati na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1958., a čeka ih ogled protiv Austrije. Pobjednik ide na boljeg iz susreta Škota i Ukrajinaca, a navijači vjeruju da će Gareth Bale (32) i Aaron Ramsey (31) donijeti prevagu, iako već neko vrijeme nisu u formi.

World Cup - UEFA Qualifiers - Wales Training

Velšani su u dodatnim kvalifikacijama završili jer su u skupini bili drugi iza Belgije, dok su Austrijanci bili četvrti u skupini, ali su se našli iza Izraela pa su imali sreće za odlazak u dodatne kvalifikacije zajedno sa Škotima. Utakmica se igra u Cardiffu.

Poljska čeka boljeg iz ogleda Švedske i Češke, a gosti će u ovoj utakmici biti oslabljeni jer njihov ponajbolji igrač Patrik Schick (26) neće igrati zbog ozljede, a neće biti ni 'čekićara' Vladimira Coufala (29) u obrani. Zlatan Ibrahimović (40) predvodit će domaće u Solni, a polako 'prepušta' svoje mjestu nogometašu s čijim je ocem svojevremeno igrao, Anthonyju Elangi (19). Svi se susreti igraju od 20 sati i 45 minuta, a u nastavku Vam donosimo gdje u prijenosu možete gledati tri utakmice.

Od 20.45

Wales - Austrija
Škotska - Ukrajina

Poljska 
Švedska - Češka - Sportklub 3

Portugal - Turska - Sportklub 2
Italija - Sjeverna Makedonija - Sportklub 1

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu