Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hrvatska bez polufinala Eura: Danska nas zaledila na minus 9

Hrvatska bez polufinala Eura: Danska nas zaledila na minus 9
8

'Kraljice šoka' nisu uspjele iznenaditi favoriziranu Dansku i zadržati mogućnost prolaska u polufinale Eura. Hrvatske rukometašice tako neće obraniti broncu

Hrvatske rukometašice doživjele su poraz i u drugoj utakmici glavne runde Europskog prvenstva, a u subotu su u Ljubljani bolje od njih bile Dankinje sa 26-17 (14-8).

Ljubljana: Susret Hrvatske i Danske na Europskom prvenstvu

Najbolja u hrvatskoj reprezentaciji bila je Katarina Pavlović sa šest pogodaka, tri je postigla Lara Burić, a po dva Valentina Blažević te sestre Paula i Stela Posavec. Tea Pijević je završila dvoboj s 11 obrana.

Strijelce Danske predvodila je Kristina Jorgensen sa pet pogodaka, a četiri je postigla Mie Hojlund. Vratarka Althea Reinhardt sakupila je 11 obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatske rukometašice su protiv Danske bile pod imperativom pobjede, jer su samo dva boda izabranice Nenada Šoštarića držala u igri za polufinale. Promašeni 'zicer' Katarine Ježić i nerealizirani sedmerac Valentine Blažević na početku dvoboja bili su loša najava onoga što će se događati na parketu Arene Stožice u Ljubljani.

Ljubljana: Susret Hrvatske i Danske na Europskom prvenstvu

Dodajmo tome i da je "kraljicama šoka" bilo potrebno gotovo sedam minuta za prvi pogodak, a onda još osam za drugi, rezultat na polovici prvog poluvremena i nije bio toliko loš, jer su Dankinje imale pet pogodaka prednosti (2-7).

I dok je obrana na čelu s Teom Pijević (6 obrana) djelovala prilično dobro, napad je bio nedopustivo sterilan da bi se moglo razmišljati o pobjedi. Naime u prvih 20 minuta Hrvatska je postigla tri pogotka, od toga samo jedan iz igre. No, tada su od 21. do 24. minute hrvatske rukometašice postigle tri uzastopna gola i stigle na samo tri pogotka zaostatka (6-9).

U zadnju minutu poluvremena Hrvatice su ušle sa -4 (8-12), a onda je u razmaku od 45 sekundi Tranborg dvaput s vanjske pozicije zatresla mrežu i donijela Danskoj ugodnih +6 (8-14) za drugo poluvrijeme.

Ljubljana: Susret Hrvatske i Danske na Europskom prvenstvu

Početak drugog poluvremena pokazao je da hrvatska reprezentacija može igrati ravnopravno protiv Dankinja kojima je na obranu 5-1 trebalo više od devet minuta za prvi pogodak u nastavku. Hrvatska je u tom razdoblju došla do tri gola i smanjila zaostatak na -3 (11-14).

Došle su Šoštarićeve izabranice i na -2 (13-15), ali to je bila posljednja prilika da utakmica dobije dramatičan zaplet.

Tada je uslijedila danska serija od tri gola za 13-18, da bi nakon pogotka iz kontranapada Andree Hansen ta prednost ponovno narasla na +6 (14-20) u 48. minuti. Kad je Vinter Burgaard pogodila za sedam golova prednosti (14-21) bilo je jasno da će se Hrvatska oprostiti od pokušaja novog ulaska u borbe za odličja.

Brončane s posljednjeg Europskog prvenstva će za četiri dana igrati protiv Švedske, ali to će za Hrvatsku biti utakmica bez nekog rezultatskog značaja.

Danska je sa šest bodova privremeno zasjela na vrh ljestvice skupine 1, ispred Norveške koja ima 4, baš kao i trećeplasirana Slovenija. Švedska je četvrta sa dva boda, a toliko ih ima i Hrvatska koja je na petom mjestu. Zadnja je Mađarska bez bodova. (Hina)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Drugo kolo 2. kruga skupine I, EP 18 sati , Arena Stožice, Ljubljana
Hrvatska
17 : 26
Danska
Sortiranje događaja

KRAJ! Na kraju susreta istaknula se naša mlada Lara Burić s dva pogotka, ali samo je uspjela ublažiti poraz.

Hrvatske rukometašice ostale su bez polufinala Eura i neće braniti brončanu medalju.

59'

Mlada Lara Burić smanjuje ne devet razlike.

57'

Dankinjama je time-out upalio, Halilćević je zabila i eto Danske na velikih plus 10.

57'

Time-out Danaca. Utakmica je odavno riješena i naše rukometašice, nažalost, ostaju bez polufinala Europskog prvenstva.

54'

Raste danska prednost... Reinhardt je obranila, a onda je Jorgensen zabila za plus osam Danske.

Komentari 28