Obavijesti

Sport

Komentari 21

Posthumni ugovor za Astorija? Fiorentina: 'Dajte mir obitelji!'

Posthumni ugovor za Astorija? Fiorentina: 'Dajte mir obitelji!'
1

Ponosan sam što sam ga poznavao, izjavio je predsjednik Fiorentine Andrea Della Valle. No navodi o posthumnom ugovoru i donacijama njegovoj obitelji potpuno su deplasirani

VIDEO

Dan nakon tragične smrti Fiorentinina kapetana Davidea Astorija jedna od glavnih tema je novi dugogodišnji ugovor koji je u ponedjeljak trebao potpisati s klubom.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija kako će klub posthumno svom donedavnom kapetanu dati novi ugovor, a predviđeni novac će isplatiti njegovoj obitelji.

Vijest je čitavog ponedjeljka 'visjela' u zraku. Nagađalo se, pisalo, a nakon što se javnosti obratio predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora Giovanni Malagò, informacija se smatrala i potvrđenom.

Slučaj Astori: Tužitelj otvorio istragu zbog ubojstva iz nehaja
Slučaj Astori: Tužitelj otvorio istragu zbog ubojstva iz nehaja

Stoper je preminuo u snu u nedjelju uoči utakmice s Udineseom, a vlasnik Fiorentine Andrea Della Valli je rekao kako je klub s kapetanom dogovorio sve uvjete novog ugovora i da je on trebao biti potpisan upravo danas. Malago je nakon sastanka čelnika Serie A istupio i 'potvrdio' nagađanja o simboličnoj gesti kluba iz Firence.

- Sastanak je počeo dugim pljeskom u sjećanje na Astorija, poseban zagrljaj naravno ide Fiorentininom predsjedniku. U četvrtak ću i ja biti na sprovodu - rekao je Giovanni Malagò nakon sastanka pa je dodao:

- Ova je vijest šokirala čitavu nogometnu zajednicu, odgoda utakmica je bila ispravna odluka. Cijenim odluku kluba koji je dečku svejedno odlučio produžiti ugovor i koji je novac odlučio dati obitelji. To je dobar potez, Andrea i Diego Della Valle su veliki ljudi.

Astori je imao slastičarnicu u Cagliariju, obožavao kazalište...
Astori je imao slastičarnicu u Cagliariju, obožavao kazalište...

Međutim on uopće nije razgovarao s Fiorentininim čelnicima, nije imao njihovu potvrdu nego je povjerovao 'lažnim' informacijama koje su se čitav dan pojavljivale u javnosti. I tako je stvorio jednu neugodnu situaciju jer se ubrzo nakon njegovog istupa oglasila Fiorentina i, čini se, demantirala čitavu priču.

"Fiorentina, koja je još uvijek šokirana tragedijom, još jednom moli za mir i poštivanje prema svima," objavio je klub u 21:08 na svojoj službenoj stranici. 

Dakle, još uvijek ništa nije odlučeno. Možda Astori uistinu i dobije posthumni ugovor, ali je jasno da je to posljednja stvar o kojoj razmišljaju i klub i igračeva obitelj. Sada im je najvažnije da dobiju potreban mir i da se dostojanstveno oproste od svog kapetana, svog sina, partnera, oca...

Bol je bila prevelika: Crnogorac se slomio zbog smrti prijatelja
Bol je bila prevelika: Crnogorac se slomio zbog smrti prijatelja

Astorija će pokopati u četvrtak u 10 sati, a nakon toga služit će se misa zadušnica u bazilici Svetog Križa u Firenci. U srijedu će lijes s njegovim tijelom biti izložen u Federalnom tehničkom centru Coverciano, također u Firenci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu