Obavijesti

Sport

Komentari 324

Dinamo nemoćan po snijegu i vjetru, Gorica je sačuvala bod

Dinamo nemoćan po snijegu i vjetru, Gorica je sačuvala bod
11

Utakmica je tek krenula, a Dinamo je poveo. Zabio je bivši igrač Gorice Dario Špikić, no uključio se VAR i pogodak je poništen. Od tog trenutka Dinamo je pred 3568 gledatelja prikazao vrlo slabu igru

Prvi i posljednji sastav HNL-a, Dinamo i Gorica, odigrali su tek 0-0 u susretu 18. kola hrvatskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ante Čačić 00:24

Dinamo je dobro krenuo u susret, a mreža Gorice zatresla se već u 2. minuti kada ju je pogodio njezin bivši igrač Špikić koji je s 12-13 metara iskosa s lijeve strane pospremio jedan sretni odbijanac iza leđa Banića. No, uključila se VAR soba koja je glavnom sucu Strukanu signalizirala kako je u začetku akcije Ristovski napravio prekršaj prilikom osvajanja lopte pa je Špikićev pogodak opravdano poništen.

Kolika je bila terenska nadmoć Dinama pokazuje i podatak kako je lopta preko 80 posto vremena bila u posjedu domaćih. No, bio je evidentan izostanak individualne kvalitete u samom vrhu napada nakon prodaje Oršića i ozljede Petkovića, pa je golman Gorice Banić tek sporadično bio prisiljavan na intervencije.

Najbliži pogotku bio je stoper Šutalo u 69. minuti kada je pucao glavom pod gredu, no Banić je uspio vršcima prstiju odbiti loptu u okvir gola. Osim toga, vrlo jalovo...

Bio je ovo drugi susret Gorice pod vodstvom novog trenera Željka Sopića i drugi put je utakmica završila bez pogodaka. I dok su Goričani u srijedu na svom terenu protiv Varaždina bili bliži pobjedi, u završnici susreta nisu realizirali niti penal, u Maksimiru su se ograničili na čvrstu obranu koja je ovoga puta uspjela izdržati do kraja.

Vodeći Dinamo sada ima 42 boda, sedam više od drugog Hajduka, dok je Gorica i dalje na dnu s devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. kolo HNL-a 17:30 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
0 : 0
Gorica
Sortiranje događaja

Kraj utakmice na Maksimiru. 

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

87'

Raspopović je pao u šesnestercu Dinama, ali Strukan se nije oglasio.

78'

Drmić je imao mat situaciju, ali se okliznuo i pao!

Ljubičić je pronašao rupu u goričkoj obrani i proigrao Ademija, koji je loptu proslijedio Drmiću u prostor. Akcija se odvila unutar šesnaesterca na kojih 6, 7 metara od gola.

Drmić je pokušao stići loptu na koju je izlazio Banić, ali ju na koncu nije uspio zahvatiti i Gorica se uz pomoć Banića i Steenvoordena nekako obranila.

Vremena je sve manje, a rezultat je i dalje 0-0.

77'

Nova promjena kod Gorice. U igru je ušao Tim Matavž. Između ostalog, bivši je napadač PSV-a. Zamijenio je Jurića.

Također, Sopić je dao priliku i Čosiću, koji je zamijenio Fućka.

Komentari 324