Obavijesti

Sport

Komentari 170

Potvrđeno: Marko Pjaca novi je nogometaš velikog Juventusa!

Potvrđeno: Marko Pjaca novi je nogometaš velikog Juventusa!
10

Ono o čemu se tjednima nagađa sada je dobilo i svoju potvrdu - Marko Pjaca novi je igrač Juventusa. Marko je potvrdio da će u srijedu odigrati svoju posljednju utakmicu za najdraži klub

VIDEO

Jedna od najvećih ovoljetnih transfer saga danas je završena! Hrvatski reprezentativac i krilni igrač zagrebačkog Dinama Marko Pjaca (21) postao je igrač talijanskog prvaka Juventusa s kojim će potpisati na pet godina. Iznos odštete još nije objavljen, no nagađa se kako se radi o 23 milijuna eura.

- Želio bih reći da je u srijedu moja zadnja utakmica za Dinamo. Ovo je moj klub za koji navijam od kad sam se rodio. Zahvalan sam Dinamu na svemu. Sretan sam jer me čekaju novi izazovi, a tužan jer odlazim iz kluba za koji navijam od kad znam za sebe - rekao je Pjaca na oproštaju.

Iako ni u Dinamu, niti sam Pjaca, nisu potvrdili da odlazi u Juventus, sigurno je da se upravo radi o talijanskom prvaku što će biti potvrđeno idućih dana.

Klub iz Torina pobijedio je jaku konkurenciju poput velikog rivala AC Milana koji se dugo vremena činio kao najveći favorit za dovođenje igrača, a spominjao se i snažan interes dortmundske Borussije koja je smatrala kako se Pjaca perfektno uklapa u njihovu politiku dovođenja igrača.

Juve zna što kupuje

Ipak, Marko je odabrao torinski klub u kojem će se priključiti Mariju Mandžukiću koji na sjeveru Italije stanuje od prošlog ljeta. Prema informacijama iz talijanskih medija, veliki Pjacin fan je sportski direktor Juvea Fabio Paratici, jedan od glavnih autora renesanse 'bianconera' započete u ljeto 2011. godine.

Sudjelovao je u otkrićima i transferima Pogbe, Morate, Vidala, Comana, Bonuccija i Dybale, a poznat je po posebnom 'njuhu' za mlade talente baš kakav je naš Marko Pjaca.

Marka u Torinu čeka gotovo idilična situacija jer klub je u svakoj strukturi kvalitetno posložen i vođen. Plejada je to kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i Pjaca ne bi trebao imati većih problema u prilagodbi na život u Torinu budući da je tamo Mandžo, a od ovog ljeta i BiH reprezentativac, Miralem Pjanić koji je poslije prelaska iz Rome u Juve dao slikovit opis kako 'zebre' dišu:

- Ovdje sam došao osvajati trofeje i primjećujem kako se u Juventusu puno više radi i trenira nego u Romi! - zaključio je bivši veznjak 'vučice'.

Ono što možda sad već bivšem igraču Dinama ne ide u prilog činjenica je da on nije puno igrao u formaciji 3-5-2 kakvu preferira trener Massilimiano Allegri, pa bi u takvoj postavci stvari kandidirao za poziciju povučenog napadača, odnosno bio bi zamjena Paulu Dybali koji je neprikosnoven na poziciji 'seconda punte'.

Pjaca nije direktna konkurencija Mandži

Istureno mjesto u napadačkom tandemu prethodne je sezone pripadalo Mandžukiću koji je razvio kvalitetnu suradnju s omalenim čarobnjakom iz Argentine, Dybalom.

U posljednje vrijeme sve češće se spominje ideja transformacije Juventusa u formaciju 4-3-3 gdje bi se Marko Pjaca 'bezbolno' uklopio, budući da je riječ o klasnom krilnom igraču.

Tu bi zauzeo poziciju lijevog krila koja je u Juventusu ispražnjena još od odlaska u mirovinu velikog Pavela Nedveda. Dakako, Pjacina svestranost i generalna tehničko-fizička moć otvaraju mu razne kombinacije u zamislima trenera koji voli ofenzivan nogomet te koji se ne libi pružiti šansu mladim igračima. 

Pjaci je tako otvoren put ulaska među najbolje u Europi, svi temelji od ovog trenutka za to postoje.

Evo kako bi novi Juventus s Pjacom u momčadi trebao izgledati!

Pregled karijere:

2012-2014 Lokomotiva Zagreb 49 (9)
2014-2016 Dinamo Zagreb 82 (21)

2014- Hrvatska nogometna reprezentacija 10 (1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao