Obavijesti

Sport

Komentari 130

VIDEO Kakav delirij u Mostaru! Zrinjski do ludog preokreta u povijesnoj europskoj utakmici

VIDEO Kakav delirij u Mostaru! Zrinjski do ludog preokreta u povijesnoj europskoj utakmici
19

Nizozemska momčad imala je na poluvremenu ogromna tri gola prednosti, ali sastav kojeg odlično vodi hrvatski strateg Krunoslav Rendulić u transu je odigrao nastavak utakmice, zabio četiri gola i pobijedio

Nogometaši Zrinjskog izveli su nevjerojatni obrat u ogledu prvog kola skupine E Konferencijske lige, pobijedili su u Mostaru nizozemski AZ Alkmaar 4-3 nakon što su gubili 0-3.

Nizozemska momčad imala je na poluvremenu ogromna tri gola prednosti, ali sastav kojeg odlično vodi hrvatski strateg Krunoslav Rendulić u transu je odigrao nastavak utakmice, zabio četiri gola i pobijedio.

Statistika Zrinjski - AZ Alkmaar

Činilo se kako će Zrinjski teško nastradati u ovom susretu jer je nizozemska momčad na poluvremenu vodila 3-0. Strijelci su bili Van Brederode u 10., Mijnans u 32. i De Wit u 44. minuti, ali uz to je AZ Alkmaar imao još nekoliko izglednih prilika za pogodak i bio je bitno bolja momčad.

I onda se u nastavku sve preokrenulo, a domaći igrači su kreirali čudo. Krunoslav Rendulić je početkom drugog poluvremena u igru uveo Zvonimira Kožulja koji je u 48. minuti smanjio na 1-3 nakon slobodnog udarca s više od 30 metara.

Gol Kožulja pogledajte OVDJE

Mostar: Slavlje igrača Zrinjskog nakon čudesne pobjede protiv AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi

Dvadeset minuta kasnije pojavila se nada za Zrinjski jer je Josip Ćorluka smanjio na 2-3. Tu nije bio kraj domaće oluje u Mostaru, ali i sjajnih reakcija trenera Rendulića. Naime, hrvatski trener je u 70. minuti uveo Hrvanovića u igru, a ovaj je u sljedećoj minuti pogodio za 3-3.

Gol Ćorluke pogledajte OVDJE

Gol Hrvanovića pogledajte OVDJE

Kožulj, džoker s klupe, bio je strijelac još jednom, u 81. minuti je postigao pogodak za 4-3 i nevjerojatan obrat u Mostaru.

Nešto manje luda bila je druga utakmica 1. kola ove skupine E, ali isto tako s iznenađujućim rezultatom. Legia je u Varšavi pobijedila Aston Villu 3-2.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo Konferencijske lige 18.45 , Mostar
Zrinjski
Kožulj 48' 81' Ćorluka 68' Hrvanović 71'
4 : 3
AZ Alkmaar
Van Brederode 10' Mijnans 32' De Wit 44'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaaj utakmice u Mostaru. Kakav čudesan preokret Zrinjskog. Rijetko se kome ovome uopće mogao nadati. Pravo čudo. Svaka čast Krunoslavu Renduliću i njegovim igračima.

86'

Napadaju sada Nizozemci... Iiii Pavliiidiss, aali ništa. Glavom je pucao napadač Alkmaara, lopta odlazi tik pokraj gola.

81'

Kakav kaos, ludilo pod Bijelim brijegom! Zrinjski je čudesno preokrenuo protiv Nizozemaca. Kožulj je ponovno strijelac. Svjedočimo povijesti u Mostaru...

71'

Je li ovo moguuuućeee? 3-3 u Mostaru! Ponovno je Rendulićev džoker zabio! Hrvanović je ušao u 70., a samo minutu kasnije se othrvao čuvarima i zabio u desnu stranu Alkmaarova gola.

68'

GOOOOOL! Kakav prekrasan gol Ćorluke! Bilo je ovo nešto između ubačaja i udarca, kako god, završilo je u mreži AZ Alkmaara. Zrinjski ima samo gol zaostatka...

Komentari 130