Obavijesti

Sport

Komentari 17

Povlačenje 'sina vjetra': Veliki Ola najavio kraj bogate karijere

TIJELO NE MOŽE VIŠE Neumorni radnik i naša živuća nogometna legenda blizu je kraja zaključivanja nogometne karijere. Ivica Olić smatra kako je njegovo povlačenje u mirovinu vrlo blizu...

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac te danas igrač njemačkog 1860 Münchena, Ivica Olić (37), najavio u intervju za Sportske novosti najavio je kraj svoje profesionalne nogometne karijere. 

- Izbjegavao sam to do sada govoriti. Mislim da je kraj blizu. Imam velikih problema s koljenom. Kad sam sad igrao utakmice srijeda-nedjelja, stalno sam ga osjećao. Ne samo to, primao sam mnogo injekcija, imao sam mnogo terapija. Iako sam vam rekao da me ništa ne može slomiti, ipak je došlo vrijeme da završim karijeru - rekao je popularni sin 'vjetra' iz slavonskog Davora.

'Ivica je uzor'

Podsjećamo, Olića je 12. listopada Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao zbog klađenja. Dobio je Ola zabranu od dvije utakmice neigranja te novčanu kaznu od 20 tisuća eura. Naime, otkrili su kako se Ivica Olić od 26. kolovoza do 11. rujna kladio na devet utakmica druge njemačke lige što je prema propisima njemačkog nogometnog saveza zabranjeno.

Ipak, imao je olakotnu okolnost jer se nije kladio na utakmice kluba u kojem je igrao, odnosno time što se nije žalio na kaznu čime je automatski priznao krivnju.

- Napravio sam veliku pogrešku. Sudjelovao sam u sistemskom klađenju s prijateljima, ali čisto iz zabave. Uplate su išle preko moje kreditne kartice. Nismo se kladili u veliki novac, to je više bilo iz zabave. Jako mi je žao zbog svega. Nisam bio svjestan da radim nešto loše - skrušeno je priznao brzonogi napadač.

Za 'zehcigere' je potpisao krajem srpnja gdje su ga oduševljeno primili. 

- Ivica je od početka bio oduševljen našim projektom. Znamo da uvijek daje 100 posto. On je uzor i naši mladi nogometaši mogu naučiti mnogo o profesionalnosti od njega - rekao je direktor kluba Thomas Eichin.

Poslije afere vratio se kao pobjednik

Klubu baš i ne ide najbolje budući da se nalaze tek u sredini ljestvice, a bolje im je tek krenulo prethodnog petka kada su na domaćem terenu 'razvalili' Aue 6-2 u utakmici gdje je baš Olić briljirao.

Izborio je dva penala za svoju momčad, nakon jednog od njih protivnik je zaradio crveni karton i stigao je upisati pored toga još jednu asistenciju. Nažalost, vrijeme neumoljivo gazi sve ispred sebe, pa tako i neuništivog Ivicu Olića čije tijelo sve glasnije govori 'bilo je dosta'.

Za Hrvatsku je debitirao 13. veljače 2002. protiv Bugarske, a ukupno je skupio 104 nastupa za Vatrene uz 20 postignutih golova. Ivica je u karijeri igrao za Marsoniju, Herthu, Zagreb, Dinamo, CSKA Moskvu, HSV, Bayern i Wolfsburg prije nego što je potpisao za njemačkog drugoligaša.

Golom Kamerunu na SP-u 2014. u Brazilu postao je i naš najstariji strijelac u povijesti, no nekako najviše ostaje upečatljiv njegov gol Talijanima na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji gdje je zabio velikom Gigiju Buffonu u velikom preokretu selekcije Mirka Jozića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige