Obavijesti

Sport

Komentari 147

Povratak iz snova: Ćorić nas je odveo u polufinale Davis kupa!

Povratak iz snova: Ćorić nas je odveo u polufinale Davis kupa!
1

Borna Ćorić pobijedio je u odlučujućem, petom meču četvrtfinala Davis kupa između SAD-a i Hrvatske Amerikanca Jacka Socka 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 nakon tri sata igre

VIDEO

Hrvatska u Davis kupu nikad nije okrenula zaostatak 0-2 nakon prvog dana. To je bio podatak koji nam se motao po glavama nakon što su Čilić i Ćorić izgubili mečeve prvog dana okršaja u Portlandu protiv SAD-a, ali sada ipak odlazi u povijest!

Borna Ćorić pobijedio je Jacka Socka 3-1 u setovima u odlučujućem, petom meču četvrtfinala i tako nam donio treći, pobjednički bod kojom su izabranici Željka Krajana izborili veliki povratak među četiri najbolje teniske sile na svijetu!

Bio je to tipičan peti meč u Davis kupu, pun nervoze, dugih izmjena, snažnih gestikulacija i padova koncentracije u kojem je Ćorić zadržao mirnoću i potvrdio da je uistinu velika nada hrvatskog tenisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vidjelo se da Borna ima recept kako srušiti Socka već na samom startu meča. Odmah je napravio break i imao još dvije šanse za dvostruku prednost. Nije ih iskoristio, a kod servisa za set morao je spašavati jednu Sockovu šansu za obrat. Uspio je i poveo 6-4.

Živci su počeli raditi u prevrtljivom drugom setu s čak šest neiskorištenih break-lopti zaredom na servis Socka, a potom je Amerikanac iskoristio psihološku prednost i slomio Ćorića za 4-2. Nije tu bio kraj, imao je Borna u sljedećem gemu nevjerojatnih pet break-prilika. Sve ih je prokockao i Sock je sa 6-3 vratio stvari na početak.

U četvrtom setu još se jednom pokazalo koliko je Borna bio miran i staložen i čekao svoju priliku, a Sock je samo mogao mahati glavom i slati lopte u mrežu i izvan terena. Vodio je Borna 2-0, Sock je odmah uzvratio na 2-2, ali u ključnim trenucima, kod 4-4 Ćorić je opet stisnuo i osvojio još jedan Amerikančev servis.

Sjajan meč Hrvat je zaključio odserviravši za 6-4 i još jednu veliku noć hrvatskog tenisa u SAD-u. Bit će nam to tek treći polufinale u Davis kupu nakon 2005. i pobjede protiv Rusa te poraza od Češke četiri godine poslije. Pa neka se ponovi i 2005. godina...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića