Obavijesti

Sport

Komentari 7

Povratak u Bokšićeva vremena: OM žestokim koracima ka vrhu

Povratak u Bokšićeva vremena: OM žestokim koracima ka vrhu
1

PRVO - STABILNOST Marseille prvenstveno želi postati stabilan klub da im se ne ponavljaju grčevite borbe za miran život u prvoj ligi. Stoga, tu je ambiciozan plan. Uskoro počinje preprod...

VIDEO

U Olympique Marseilleu ruže ne cvjetaju već nekoliko godina, što zbog silovitog PSG-a, što zbog njihove vlastite nesposobnosti da se izbore barem za pozicije koje vode u Europu.

Prošle su sezone završili na 13. poziciji Le Championnata što je daleko od renomea slavnog kluba koji je 1993. osvojio Ligu prvaka. U tim zlatnim vremenima mreže Marseilleovih protivnika parao je naš Alen Bokšić koji se tamo zadržao od 1992. do 1993. Odigrao je 58 utakmica te zabio 33 gola, a potom se preselio u talijanski Lazio.

Američki biznismen Franck McCourt postao je novi vlasnik OM-a i odmah želi povesti pravu renesansu kapitalom kojeg će ubrizgati. Njegov prvi potez dovođenje je Andonija Zubizarrete na mjesto sportskog direktora, a francuski mediji već pišu da će on na raspolaganju imati basnoslovnih 200 milijuna eura!

Za čovjeka koji je u Barcelonu doveo Luisa Suareza i Neymara počinje veliki projekt - oživljavanje posrnulog diva. Filozofija je dovoditi mlade igrače i potom ih skupo prodavati, baš kao što rade Borussija Dortmund i Monaco. Tako bi se kroz nekoliko godina uključili u borbu gdje ih čeka nedodirljivi PSG. 

No, do te borbe moraju proći put do stabilnosti kako se ne bi sramotili borbom za miran život u ligi. Stoga, OM već cilja na imena poput Mamadoua Sakhoa (Liverpool), Morgana Schneiderlina (Manchester United), Mathieua Debuchyja (Arsenal) i Geoffreyja Kondogbije (Inter), igrača koji već dugo vremena igraju u slabijoj formi pa bi im neki novi, preporođeni Marseille došao kao naručen za oživljavanje karijere.

Dakle, na mitskom Velodromeu siječanjski prijelazni rok željno se iščekuje.

Označiti će to početak jedne nove ere kluba čiji je trener prije nekoliko dana postao Rudi Garcia, čovjek koji se kao trener već okitio naslovom prvaka Francuske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu