Obavijesti

Sport

Komentari 24

Povremeni 'vatreni' napustio ruski klub, trener odgovorio: Ma nije on Messi da tugujemo

Povremeni 'vatreni' napustio ruski klub, trener odgovorio: Ma nije on Messi da tugujemo

U Rubinu će sigurno netko stasati za njegovu ulogu, ako to još nije. Unatoč kvalitetama koje ima, on je zamjenjiv igrač, rekao je trener Rubina nakon odlaska Filipa Uremovića

VIDEO

Povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović (25) suspendirao je ugovor s Rubinom iz Kazanja te tako postao prvi hrvatski nogometaš koji je iskoristio mogućnost koju je Fifa dala stranima igračima koji igraju u Rusiji. Zbog rata u Ukrajini, tko god želi, ima pravo suspendirati ugovor i pronaći novi klub, ali na kraju sezone moraju se vratiti nazad u Rusiju. 

Pokretanje videa...

Dalićev popis za katarsku turneju VIDEO

Naš povremeni reprezentativac može pojačati i bilo koji hrvatski klub, ali svakako novog poslodavca mora pronaći do 7. travnja, do kad traje taj izvanredni prijelazni rok za igrače iz ukrajinske, ruske i bjeloruske lige.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP 2022.

Uremović je u karijeri igrao za Cibaliju, Dinamo i Olimpiju, a u Rubin stigao 2018. godine te je za to vrijeme skupio 97 nastupa uz jedan gol. Postao je ključni član prve postave, povremeno je bio i kapetan, ali sudeći po riječima njegovog trenera, očito im previše i neće faliti.

Legendarni Rus Leonid Slutski, koji od 2019. godine radi kao trener Rubina, prokomentirao je odlazak Filipa Uremovića.

- Nedostajat će nam. Radi se o igraču iz prve postave i to što smo ga izgubili utječe na cijelu ekipu. Međutim, postoji širina u momčadi, imamo duplirane pozicije. U Rubinu će sigurno netko stasati za njegovu ulogu, ako to još nije. Unatoč kvalitetama koje ima, on je zamjenjiv igrač. Ne vrijedi tugovati što je Uremović otišao. On nije Messi ili Ronaldo - kazao je trener Rubina.

Francuska pobijedila Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija

Slučajno ili ne, Rubin je u prvoj utakmici bez hrvatskog stopera izgubio od Rostova 2-1 u 21. kolu prvenstva. Klub iz Kazanja nalazi se na tek 10. poziciji, a itekako može strahovati i od ispadanja. Ural, koji drži 13. mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi, zaostaje tek pet bodova.  

Marseille: Euro 2016, trening nogometne reprezentacije Rusije

Rođenog Požežanina ugovor s Rubinom veže do ljeta 2024. godine. Još nije poznato u kojem klubu će nastaviti ovu sezonu, ali svakako je sigurno da će se na kraju sezone morati vratiti u Rubin. Jedino ako ga netko ne otkupi tijekom prijelaznog roka.

Francuska pobijedila Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija

Filip je za hrvatsku reprezentaciju odigrao šest utakmica, od čega posljednji put u studenom 2020. godine. Postoji mogućnost povratka u HNL, a tako bi se samo još više nametnuo izborniku Zlatku Daliću i tako možda uhvatio kartu za SP u Kataru.

Kako god, Uremović do 7. travnja mora pronaći novi klub u kojem će provesti ostatak sezone. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu