Obavijesti

Sport

Komentari 31

Pozvali su ga da spasi klub od propasti: 'Nino je naš Kranjčar'

Pozvali su ga da spasi klub od propasti: 'Nino je naš Kranjčar'
3

Lopte mu imaju oči i dijeli ih bolje nego neki rukom. Kad poradi na kondiciji, bit će pravo pojačanje, priča nam suigrača Nina Adamića (32), najboljeg igrača Sokola koji je visok 182 centimetra i ima 140 kilograma

VIDEO

Vrhunski hakler i sjajan čovjek. Kad ga je Sokol iz Sokolovca pozvao u pomoć, Nino Adamić (32), iako nije u formi kao nekad, odmah se odazvao i unatoč višku kilograma pokazao kakva je nekad bio klasa. Točnije, kakva je i sad klasa. Nakon što je njegove fotografije s utakmice objavio Prigorski.hr, odlučili smo ga potražiti i otkriti tajnu velikog talenta čovjeka kojeg u njegovom klubu uspoređuju s Kranjčarom i Prosinečkim.

- Nino zna ono što mnogi nikad neće priznati, da je lopta brža od igrača. Njegove lopte imaju oči i dijeli ih suigračima bolje nego što bi neki to činili rukom. Kad malo poradi na kondiciji, bit će za našu momčad pravo pojačanje - kazao nam je Sven Vuk, Adamićev suigrač iz Sokolovca.

Počeo je u Slaven Belupu 

Nino živi u osam kilometara udaljenom koprivničkom prigradskom naselju Reka. Visok je 182 centimetra i ima 140 kilograma. Ako mislite da je broj 19 slučajan odabir, pogriješili ste. Znate li koji je nogometaš u reprezentaciji nosio broj 19? Da, Niko Kranjčar! A upravo je Niko Ninin uzor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom - kažu nam igrači Sokola.

A Nino nije slučajno zalutao u Sokolovac, nogomet mu je u genima.

- Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim - rekao nam je Nino.

Nino igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog. Lažnjak, rolanje, driblanje...

- Ne dijelimo igrače na mršave, debele, visoke, niske i slično. Dijelimo ih na one koji znaju i mogu i one koji ne znaju. Ili, kako mi kažemo, oni kojima je lopta strano tijelo. Nino je sjajan nogometaš, sve zna i gušt je igrati s takvim igračem - priča nam Vuk.

Adamić je napravio pauzu od nogometa, što je rezultiralo viškom kilograma.

- Da uđe u formu, mogao bi bez problema igrati u puno boljem klubu. Školovan je igrač - kaže Vuk.

Borba za ostanak 

Sokol Sokolovac upao je u igračke probleme i hitno im je bila potrebna pomoć. Naravno, u takvoj situaciji igrači i trener su se sjetili Nine Adamića.

- Borimo se za ostanak u 3. županijskoj ligi. Klub je praktički pred rasformiranjem, pa smo pozvali Ninu da nas spasi. U teškoj smo situaciji, dovodimo slobodne igrače izvan prijelaznog roka, a takvi su još nespremni - kazao nam je predsjednik kluba Radomir Grubačević.

Osim što je trener, Radomir je predsjednik, ekonom, savjetnik, psiholog, tehnički direktor, tajnik, domar...

Svi žive za nogomet 

- Nino nam je došao pomoći i hvala mu na tome. Radi se o doista sjajnom čovjeku, koji razumije da smo u izrazito teškoj situaciji, najtežoj u povijesti kluba, i to puno govori o njemu. Inače je vrlo samozatajan. Prije desetak godina, dok je bio u odličnoj kondiciji, bio je sjajan igrač i vrhunski strijelac. Dođite i vidjet ćete o kakvom se nogometašu radi. Nogomet nije zaboravio igrati. Trenirao sam ga i mogu samo kazati da je to čovjek koji je bez pogovora izvršavao svoje obveze. Došao nam je pomoći i na tome mu neizmjerno hvala - rekao je predsjednik, pardon, trener.

Klub je na pretposljednjemu mjestu, u pet kola sakupio je tri boda i prijeti mu ispadanje u najniži rang. Zbog velikih problema klub bi se mogao ugasiti, a to bi značilo kraj tamošnje škole nogometa, koja ima 60-ak djece. Bio bi to snažan udarac za to naselje, koje živi nogomet.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa...

02:58
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine