Obavijesti

Sport

Komentari 34

Dalić: Tko će braniti? Ja nikad ne otkrivam sastav unaprijed...

Dalić: Tko će braniti? Ja nikad ne otkrivam sastav unaprijed...
1

Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, rekao je Dalić ranije

VIDEO

U četvrtak, 21. ožujka, Hrvatska od 20:45 na Maksimiru igra prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine s Azerbajdžanom, a po posljednji se put uoči okršaja oglasio hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Konferencija za novinare počela je u 17:15, a uz izbornika je tu bio i kapetan Luka Modrić.

IZJAVE POGLEDAJTE OVDJE:

Pokretanje videa...

14:47

 - Sigurno da je Azerbajdžan jedna nezgodna ekipa, mogu biti nezgodni ako ne uđemo onako kako bismo to trebali napraviti. Početak je novih kvalifikacija, važna je to utakmica i sigurno očekujem više onaj Azerbajdžan s kakvim smo igrali u Bakuu nego ovdje. Poznati su kao borbena ekipa i da se nikad ne predaju i ako ne budemo pravi, mogu nam stvoriti probleme. No vjerujem da ćemo se uz veliku podršku navijača pokazati, otvoriti kvalifikacije na najbolji mogući način s pobjedom - započeo je Luka, a s tim se složio i izbornik:

'Bilo bi bolje da trener nije Hrvat'

- Ulazimo u utakmicu kao da igramo na SP-u. Nema laganih protivnika, nikoga tako nećemo doživljavati, moramo biti maksimalno ozbiljni za rezultat.

- Nisam gledao tu utakmicu, to je bilo davno, mi smo se osvrnuli na njihove utakmice u Ligi nacija, iako sada je došao novi izbornik pa je nešto sigurno novo. No uvijek ponavljam, sve ovisi o nama. Kako se postavimo, tako će biti. Naš protivnik dolazi na Maksimir po što bolji rezultat kroz defenzivu i kontranapade. Mi na to moramo biti spremni, znati odgovoriti, no najbitnije je da budemo strpljivi i igramo na tri boda, da ne srljamo ako nismo dali gol u petoj minuti. Bit će to lijepa večer i nadam se pobjedi - rekao je izbornik o susretu 2016. s Azerbajdžanom u Bakuu koji je završio 0-0 pa prokomentirao činjenicu da je trener Azerbajdžana Hrvat:

- Ja bih bio sretniji da je neki drugi trener nego da je baš Hrvat. Nikolu Jurčevića cijenim kao trenera i kao stručnjaka i sigurno će nam otežati posao, zna sve igrače, bio je ovdje dugo pomoćnik. Mi nemamo što od njega sakriti, bilo bi bolje da je netko drugi.

'Golman? Vidjet ćete'

Pričao je izbornik i o tome tko će biti sutra na golu, Livaković ili Kalinić:

- Vi znate moju praksu da ne govorim sastav, sve smo dileme riješili, znaju igrači sastav, sve znamo, no dopustite da otkrijem tek sutra.

A vremena za pripremu nije bilo previše, tek dva prava treninga, kaže Dalić:

- Nismo imali puno vremena pripremati momčad, no nema neke velike potrebe za to, mi smo viceprvaci svijeta, ali mi protivnika respektiramo. Morat ćemo malo promijeniti način igre u odnosu na SP, sad će posjed lopte biti na našoj strani, dominacija, kontrola u igri, ali mi nemamo nikakvog straha, moramo biti onakvi kao na SP-u, odgovorni, ozbiljni i dati sve od sebe, imamo i tešku utakmicu u Budimpešti za tri dana. Mi hoćemo proći ovu grupu bez velikog stresa, neće biti lako, ali u to vjerujemo.

Motivacija za Modrića nije problem, a ni nagrade!

Svjetsko prvenstvo pa Liga nacija s Engleskom, Španjolskom, a odjednom Azerbajdžan! No nije motivacija Modriću veliki problem:

- Pa nije se teško motivirati, svaka utakmica za nas u reprezentaciji je motivirajuća bez obzira na to tko je tu protivnik, pogotovo kad su kvalifikacijske utakmice, a takva jedna od njih je sutra, tako da motiv je veliki da usrećimo naše navijače kojih će po ovome što čujemo biti jako puno. To nam je motiv za pravu utakmicu i to neće biti nikakav problem.

A dobio je Luka i još jedno priznanje! I to nagradu Svjetske udruge sportskih novinara! Još je ranije bilo poznato da je on osvajač nagrade, ali sada je i preuzeo trofej.

- Zahvaljujem se svima koji su me izabrali da dođem do ove nagrade, iznimna mi je čast primiti ovako jedno lijepo priznanje i još jednom hvala svima.

RANIJE

- Neću gledati negativno i nabrajati tko nam fali, tražiti alibije i opravdanja, pa time podcijeniti one koje smo zvali. Okrećemo se ovima koje imamo. U obrani je samo Vida sa SP-a, Rebić se ozlijedio pa igrao 15 minuta samo da proba i vidi situaciju, Brozović je igrao... Najveći je problem obrana, teško je to uskladiti, napraviti kompaktnost jer dugo nisu igrali zajedno. Bit će teško - rekao je izbornik još u ponedjeljak.

Uz to je otkrio i kako planira promijeniti stil igre. Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nerijetko igrala na kontre i polukontre, no sada to više nije toliko pametno, zaključio je Dalić:

- Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, moramo imati posjed lopte i u tome biti sigurni, da drugi nas ne vrebaju u kontri. Na tome smo radili, da preko bokova radimo višak. O tome sam razmišljao, na tome ćemo raditi, da posjed bude strpljiv i da se na vrijeme vraćamo. Tiki-taka ispada iz mode, ali mi ćemo biti prisiljeni raditi to, tražiti okomite pasove i završnicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića