Obavijesti

Sport

Komentari 51

Ovo su prve reakcije 'vatrenih' nakon osvojene bronce u Katru

Ovo su prve reakcije 'vatrenih' nakon osvojene bronce u Katru

Hrvatska je nakon srebra u Rusiji ispisala povijest i u Katru pobijedivši Maroko golovima Joška Gvardiola na asistenciu Perišića i golom Oršića kojeg je poslužio Livaja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KOVAČIĆ

Fenomenalno je. Htjeli smo igrati sutra i dali smo sve od sebe. Nije išlo, ali dali smo sve od sebe, pokazali da smo velika momčad i pokazali kolika nam je čast igrati za Hrvatsku. A kad osvojiš medalju, nema ljepšeg, rekao je Mateo Kovačić.

- Obje su posebne, teško mi je reći. Bio sam 2018. puno mlađi, učio sam i gledao Luku kako se odnosi prema reprezentaciji, to mi je pomoglo da približno igram kako su se oni tad borili. Dva fenomenalna rezultata, pokušao sam to prenijeti na ovu godinu i napravili smo sjajan posao - dodao je.

Mladi?

- Imaju Luku od kojega trebaju učiti, koji je primjer svima kao kapetan kako se ponašati, oni imaju kvalitetu i nadam se da će nastaviti što su započeli.

LIVAKOVIĆ

Savršen je osjećaj, zaključiti turnir pobjedom, donijeti medalju kući dva SP-a zaredom. Nadam se da su ljudi sretni, jedva čekamo donijeti medalju doma, rekao je Dominik Livaković.

Imao je nekoliko intervencija i istaknuo kandidaturu za Zlatnu rukavicu SP-a.

- Ja sam tu za momčad, da pomognem momčadi kao što oni meni nekad. Presretan sam što sam uspio pomoći - rekao je Livi.

ORŠIĆ

Pobijedili smo, dobro je ha-ha. Igrali smo dobro, brzo zabili, ali primili. No, pokazali smo naš karakter, nismo pali i dali im da stvore šansu. Kad smo zabili za 2-1, znali smo da moramo biti bolji u obrani, rekao je Mislav Oršić.

- Imali su male periode gdje su imali više loptu, ali nije se osjetilo da stišću. Jako dobro smo stajali na terenu i branili se. Malo je splasnulo već ovo slavlje - dodao je.

- Lijepo mi je rolica došla, puknuo sam u drugi kut - opisao je gol.

- Volim pucati iz takve pozicije, kada ulazi, dobro. Ovo mi je najdraži i najbitniji gol u karijeri. Posvećujem ga obitelji, roditeljima, sestrama, djeci i ženi koji su uvijek bili uz mene. 

- Poseban poklon za asistenta Livaju? Dogovorit ćemo se. 

Srpski novinari upitali su ga za komentar o pokojnom Siniši Mihajloviću.

- Želim izraziti sućut njegovoj obitelji. Ostavio je veliki trag u Serie A, veliki je to gubitak.

- Išli smo utakmicu po utakmicu, vjerovali smo u sebe. Nije bilo lako, ali smo išli svi zajedno, držali smo se zajedno i kad smo gubili od Brazila. Kakva će fešta viti, ha-ha, vidjet ćemo, polako.

GVARDIOL

Puno nas nije svjesno što smo napravili. Puno nas je pokazalo da je sve moguće kad je najteže. Sretni smo zbog ove bronce, rekao je Joško Gvardiol.

- Teško je ovo opisati. Znam da sam 2018. bio kod kuće i na moru pratio sve te utakmice, znam što su prolazili tamo i sad smo mi to vidjeli. Nije stvarno lako, trud se isplatio i to je to.

- Posveta? Svakako svojima, bez njih ne bih vjerojatno bio ovdje, pogotovo zbog tate. Ne znam što bih vam više rekao. Veseli smo, jedva čekamo vratiti se u Zagreb, prvo proslaviti na dočeku sa svima, a onda proslaviti sa svojom obitelji.

- Gol? Maštao sam puno ranije da ću ga zabiti, nije išlo do zadnje utakmice. Ne znam jesam li se trebao naći u toj poziciji, ali našao sam se i idemo dalje.

- Penal? Nisam siguran, trebam pogledati. Ali ako me pitate, bilo je kontakta. Ali briga me, osvojili smo treće mjesto.

ORŠIĆ

Još nisam svjestan što smo zapravo napravili, možda ću nakon par dana ili kad se vratimo u Hrvatsku. Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je uzbudljivo, borili smo se i na kraju zasluženo pobijedili, rekao je Mislav Oršić za HTV.

Kako si vidio utakmicu?

- Znali smo da će i oni imati svoje šanse, ali da moramo biti kompaktni i paziti na kontre jer su oni to čekali. Uspjeli smo to sve, nismo dobili gol iz kontre i sad slavimo svi zajedno.

Kakav je osjećaj zabiti?

- Najvrjedniji gol u mojoj karijeri. Posvećujem ih svojoj obitelji, roditeljima, ženi i djeci. Oni su tu na stadionu i sad ćemo zajedno slaviti.

Komentari 51