Obavijesti

Sport

Komentari 25

Bakljada u Szegedu: Ore se hrvatske pjesme ispred dvorane

Bakljada u Szegedu: Ore se hrvatske pjesme ispred dvorane

Hrvatska i Srbija igraju večeras od 20.30 u drugom kolu EP-a, a ulice Szegeda okupirali su hrvatski i srpski navijači. Zajedno su pjevali, plesali, navijali i iznenadili sve

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
SJAJNA ATMOSFERA U SZEGEDU

Čudesna je atmosfera ispred dvorane. Puni se dvorana, kockice su na svakom kutku i očekuje se više od dvije tisuće hrvatskih navijača. Naši rukometaši imat će ogromnu podršku i to u najbitnijem trenutku. Pobjedom protiv Srbije ostat ćemo u igri za drugi krug. 

Ore se hrvatske pjesme, raspoloženje je sjajno, a vidjeli smo i bakljadu. Navijači su došli iz cijele Hrvatske, Pule, Splita, Rijeke, Zagreba, Varaždina...

- Ma bit će nas i preko pet tisuća prema našim procjenama. Ma zna se tko će pobijediti - rekli su nam navijači iz Livna. 

A tko će biti igrač utakmice, rekle su nam simpatične navijačice.

- Jaganjac - rekla je jedna, a druga se ubacila:

- Ma Šipić. 

Ipak, u jednome su složne.

- Ma pobijedit ćemo sigurno. 

UŽIVO IZ MAĐARSKE

Još sat vremena je do utakmice, a atmosfera se zakuhtava. Naši reporteri javljaju se uživo ispred dvorane. 

HRVATI OKUPIRALI SZEGED

Mađari su najavljivali tučnjave, nerede, pendreke, ali srećom ništa od toga nije bilo. Pjesma i jedno fer i korektno sportsko navijanje za Hrvatsku i Srbiju.

Hrvatski navijači okupirali su Szeged, a neke procjene su da bi ih se moglo skupiti više od dvije tisuće. Redovi su za testiranje, ali i za kupnju ulaznica. Hrvatski rukometaši imat će veliku podršku i veliki vjetar u leđa u utakmici koja nam život znači. Samo pobjedom možemo u drugi krug.

- Ma pobjeđujemo ovo. Nema dileme - rekla nam je jedna ekipa veselih navijača pa zapjevala:

- Ovdje nitko nije normalan, nije normalan. 

Hrvoje Horvat odlučio je pomladiti reprezentaciju za ovo prvenstvo, ali neki smatraju kako se još mogao osloniti na starije igrače. 

- Fale Karačić i Pavlović, ali smjena generacije je jako kritična. Trebamo stare snage. Mladi ulaze, ali to je prenaglo. 

Veliko pojačanje uoči Srbije je povratak Luke Cindrića koji se oporavio od korona virusa. 

- Napravit će prevagu, on nam donosi korak naprijed i bolju igru. Bez glasa ćemo ostati za svoju Hrvatsku - rekli su nam navijali i zapjevali:

- Moja domovina, moja domovina, ima snagu zlatnog žita, ima oči boje mora, moja zemlja Hrvatska 

Veliki broj je policijskih snaga, ali nije bilo potrebe za intervencijom. 

UŽIVO IZ SZEGEDA

Ulice se pune hrvatskim i srpskim navijačima, atmosfera je sjajna, a naši reporteri javljaju se s lica mjesta.

FEŠTA NA ULICAMA SZEGEDA

Hrvatska i Srbija danas će od 20.30 odmjeriti snage u Pick Areni u Szegedu, a na kocki je prolaz u drugi krug Europskog prvenstva. Budući da su nekada utakmice Hrvatske i Srbije označavane visokorizičnima, i danas je na ulicama Szegeda koji 'policajac više'.

Ipak, prema viđenome, u Szegedu vlada fantastična, prijateljska atmosfera između navijača obiju reprezentacija koje su se složile: Neka bolji pobijedi! A gdje su našli? Na gemištu, ili špriceru, kako vam je god draže.

24sata

Hrvati su bili zagrnuti srpskom, Srbi hrvatskom zastavom. Točio se gemišt, obrazi su bili malo rumeni, ali pjesma nije prestajala. Policija, samo nekoliko metara dalje, bila je pripremljena na sve, osim, valjda, na zajedničku pjesmu.

24sata

- Napokon da dočekamo i to da drugarski, komšijski, zajedno navijamo, fer, pa 'ko pobedi - pričalo nam je društvo iz Kragujevca, dok im su im hrvatski kolege iz Koprivnice nadolijevali polupraznu plastičnu čašu.

Komentari 25