Obavijesti

Sport

Komentari 34

Teška skupina za mini 'vatrene': Moro i društvo saznali protiv koga će igrati na Euru U-21...

Teška skupina za mini 'vatrene': Moro i društvo saznali protiv koga će igrati na Euru U-21...

Hrvatska U-21 doznala je protivnike u grupnoj fazi Eura U-21 koje će se sljedeće godine održati u Sloveniji i Mađarskoj. Izabranici Igora Bišćana igrat će protiv Švicarske, Engleske i Portugala...

Priželjkivali smo nešto lakšu skupinu u odnosu na prošlogodišnji Euro kada smo igrali protiv Rumunjske, Engleske i Francuske, ali mini 'vatreni' ni ovaj put nisu imali sreće.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji, odlučio je ždrijeb koji je u petak održan u Nyonu.

Grupna faza U-21 Europskog prvenstva se održava od 24. do 31. ožujka 2021., a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u nastavak natjecanja koje se igra od 31. svibnja do 6. lipnja 2021.

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska te domaćini turnira Mađarska i Slovenija. 

Šesnaest je reprezentacija na ždrijebu bilo podijeljeno u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da su domaćini turnira već od ranije znali u kojim će skupinama te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21 - Mađarska se nalazi na prvoj poziciji u Skupini A, dok se Slovenija nalazi na prvoj poziciji u Skupini B.

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino

Utakmice reprezentacija iz A i C skupine će se igrati u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D, među kojima je Hrvatska, igrati u Sloveniji.

Naša reprezentacija svoj put započinje 25. ožujka utakmicom protiv Portugala, tri dana kasnije nam slijedi susret protiv Švicarske, a 31. ožujka izabranici Igora Bišćana igrat će protiv snažne Engleske.

Nokaut faza je pak na rasporedu od 31. svibnja do 6. lipnja. Aktualni prvak je Španjolska. Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine će ostvariti plasman u nokaut fazu.

Pula: Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska - Litva

U skupini A su Mađarska, Njemačka, Rumunjska i Nizozemska, u skupini B su Rusija, Francuska, Island i Danska, a u skupini C Slovenija, Češka, branitelj naslova Španjolska te Italija.