Obavijesti

Sport

Komentari 103

Đoković napustio Australiju, oglasili se ministar Hawke i ATP

Đoković napustio Australiju, oglasili se ministar Hawke i ATP

Završila je neviđena saga oko Novaka Đokovića! Srbin neće nastupiti na prvom Grand Slam sezone nakon što je sudsko vijeće podržalo ministra za imigracije i njegovu odluku o otkazivanju vize prvom reketu svijeta

Pogledajte atmosferu ispred suda u Melbourneu:

Pokretanje videa...

Prosvjednici pred sudom u Melbourne VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Deportacija Đokovića , Melbourne
Sortiranje događaja
'ODLUKE SE MORAJU POŠTIVATI'

Nakon što je australski sud u nedjelju odlučio poništiti vizu izdanu prvom tenislu svijeta Novaku Đokoviću te mu je tako onemogućen nastup na prvom "grand slam" turniru sezone Australian Openu, oglasilo se i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) koje je Đokovićev izostanak s turnira ocijenilo guitkom za tenis.

"Današnja odluka kojom se poništava viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju označava završetak žalosnog slijeda događaja. Odluke zakonodavnih vlasti vezanih u javno zdravlje moraju se poštivati. Potrebno je dodatn vrijeme kako bi se izvukle pouke iz ove situacije.

Bez obzira kako smo došli do ove točke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegov izostanak s Australian Opena je gubitak za igru. Znamo koliko su turbulentni bili posljednji dani za Novaka i koliko je želio braniti svoj naslov u Melbourneu. Želimo mu sve najbolje i veselimo se što ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na terenu", objavio je ATP dodavši kako svim igračima snažno preporučuje cijepljenje.

OGLASIO SE HAWKE

Australski ministar imigracije Alex Hawke još jednom je pozdravio odluku Saveznog suda i potvrdio da je Novak Đoković napustio Australiju. 

'ZAVRŠIO POKUŠAJ ATENTATA'

Srđan Đoković, Novakov otac, na svom je Instagram profilu podijelio priču drugog korisnika Instagrama na kojemu stoji pjesma Jasne Zlokić "Ja sam ti jedini drug", a uz opis: Završio je pokušaj atentata najboljeg svjetskog sportaša. Pedeset metaka Novaku u prsa. 

24sata
PRESJEDANJE U DUBAIJU?

Đoković odlazi iz Australije letom u 12.30 sati po hrvatskom vremenu, a let traje oko 14 sati što znači da bi prvi reket svijeta trebao sletjeti u Dubai do 3 sata iza ponoći. No, Ujedinjeni Arapski Emirate ipak ne bi trebali biti njegova konačna destinacija. Tamo će vjerojatno presjesti na avion za Srbiju koji bi u Beograd trebao sletjeti u ponedjeljak oko 13 sati.

Službene potvrde za to još nema, no takav je razvoj situacije izgledan budući da ne postoji izravan let Melbourne-Beograd, a srpski je tenisač u Australiju i došao preko Dubaija.

NOVAK USKORO DEPORTIRAN

Đoković će već danas biti deportiran iz Australije, potvrdio je "The Age". Najbolji tenisač svijeta rezervirao je let za 12. 30 po hrvatskom vremenu, no zanimljivo ne ide izravno u Srbiju, već za Dubai!

Komentari 103