Sport

Komentari 84

Hrvatska doznala protivnike u Ligi nacija: Opet na Francuze!

Hrvatska doznala protivnike u Ligi nacija: Opet na Francuze!

I treći put Hrvatska će zaigrati u elitnom razredu Lige nacija, a drugu godinu zaredom snage će omjeriti s Francuskom. Ostale reprezentacije u našoj skupini su Austrija i Danska

Hrvatska nogometna reprezentacija u trećem će izdanju Lige nacija (elitna Liga A) igrati u skupini 1 zajedno s Francuskom, Danskom i Austrijom.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Izbornik Dalić nakon ždrijeba Lige nacija

Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu uoči kojeg je Hrvatska bila smještena u treću jakosnu skupinu. Dalićevi izabranici tako će ponovno igrati s Francuskom, kao u prošlom izdanju Lige nacija, odnosno, kao u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je Hrvatska, između ostalih, pobijedila i Dansku (osmina finala), također suparnika u skupini Lige nacija.

Liga nacija održavat će se u dva termina tijekom iduće godine. U lipnju će se odigrati čak četiri kola, dok su preostala dva na rasporedu u rujnu.

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija

Podsjetimo kako je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija (elitna Liga A) bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva.

Dolazak uzvanika na svečani ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom

U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2-1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

Liga nacija (Liga A, sezona 2022./23.):

Skupina 1: Francuska, Danska, Hrvatska, Austrija

Skupina 2: Španjolska, Portugal, Švicarska, Češka

Skupina 3: Italija, Njemačka, Engleska, Mađarska

Skupina 4: Belgija, Nizozemska, Poljska, Wales