Obavijesti

Sport

Komentari 32

Prvo mora pasti AEK: Dinamo na Belgijce u play-offu LP-a!

Prvo mora pasti AEK: Dinamo na Belgijce u play-offu LP-a!

Prošle godine hrvatski prvak je morao u Norvešku, a sad će, ako izbaci AEK, za Ligu prvaka boriti se protiv belgijskog prvaka Royal Antwerpa. Ako ispadnu od grčkog prvaka, 'modri' sele u play-off Europske lige gdje će igrati protiv Sparte Prag ili Kopenhagena

Smiješili su se u ždrijebu prvak Farskih Otoka i Poljske, epilog koji bi najviše zadovoljio navijače, ali i ostali potencijalni suparnici bili su slabiji od Dinama. No, svi su htjeli izbjeći samo jednog, ali nije i ples kuglica u Nyonu.

Pokretanje videa...

sažetak dinamo gorica 11:30

Nogometaši Dinama, ukoliko izbace grčki AEK, u posljednjem, 4. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv belgijskog prvaka Royal Antwerpa, odlučio je ždrijeb u Nyonu. Obzirom na ono što se sve nudilo, od Slovan iz Bratislave, Maccabi Haife, Klaksvika, Moldea..., Dinamo je prošao najgore moguće.

Susret Dinama i Astane u 2. pretkolu Lige prvaka

Vodio ih je trener Hajduka 

Riječ je o aktualnom belgijskom prvaku i klubu koji vrijedi 90 milijuna eura. Ozbiljna je to momčad koja se godinama gradila, a sve je kulminiralo prošle sezone kada su osvojili naslov prvaka golom kapetana i dugogodišnjeg belgijskog reprezentativca Tobyja Alderweirelda u posljednjoj sekundi. Pospremili su prvenstveni trofej nakon 66 godina čekanja. 

Trener Antwerpa bio je aktualni trener Hajduka Ivan Leko. Vodio ih je od svibnja do prosinca 2020. godine, a s njim je priredio i prvoklasnu senzaciju pobijedivši Tottenham. 

Uzvratna utakmica Astane i Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka

Prva utakmica igrat će se 22. ili 23. kolovoza u Antwerpenu, a uzvrat 29. ili 30. kolovoza u Zagrebu. No, prije toga 'modri' čeka jednako težak zadatak. Kako bi se uopće mogli boriti za Ligu prvaka, moraju iz trećeg pretkola izbaciti grčkog prvaka AEK-a. Prva utakmica igra se u utorak u Ateni, a uzvrat je 15. kolovoza. 

Ako Dinamo ispadne od AEK-a, put će nastaviti u play-offu Europske lige gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja Sparte Prag i Kopenhagena. Prva utakmica igrat će se u Zagrebu 24. kolovoza, a uzvrat u Kopenhagenu ili Pragu 31. kolovoza.

Parovi play-offa Lige prvaka

  • Slovan Bratislava (Svk)/Maccabi Haifa (Izr) - Young Boys (Švi)
  • Antwerpen (Bel) - AEK (Grč)/DINAMO ZAGREB (HRV)
  • Rakow (Polj)/Aris Limassol (Cip) - FC Kopenhagen (Dan)/Sparta Prag (Češ)
  • KI Klaksvik (Far)/Molde (Nor) - Olimpija (Slo)/Galatasaray (Tur)
  • Rangers (Ško)/Servette (Švi) - PSV Eindhoven (Niz)/Sturm (Aut)
  • Braga (Por)/TSC Bačka Topola (Srb) - Panathinaikos (Grč)/Marseille (Fra)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
DINAMO NA BELGIJCE

Dinamo je izvukao belgijskog prvaka Royal Antwerp! Ako 'modri' izbace AEK, 22 ili 23. kolovoza gostovat će u Belgiji, dok je uzvrat 29. ili 30. kolovoza. 

POČEO JE ŽDRIJEB

Počeo je ždrijeb u Nyonu. 

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Dinamo je lakoćom apsolvirao Astanu i s ukupnih 6-0 u dvije utakmice plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka gdje će igrati protiv AEK-a. 

Modre čeka jako težak zadatak na putu do play-offa Lige prvaka, no ako slave protiv grčkog prvaka, vrata grupne faze Lige prvaka širom im se otvaraju.

Ždrijeb play-offa Lige prvaka na rasporedu je od 12 sati u Nyonu, a Dinamo će dobiti izrazito povoljan ždrijeb. 

Ako izbaci AEK, Dinamo može igrati protiv belgijskog Antwerpa ili pobjednika dvoboja Slovan - Maccabi Haifa, Klaksvik - Molde te Rakov - Aris Limassol.

Komentari 32