Obavijesti

Sport

Komentari 13

Pravedno je da Hajduk sam ugovara TV prava, ako baš želi

Pravedno je da Hajduk sam ugovara TV prava, ako baš želi
1

Ne vidim nikakvog moralnog ni ekonomskog razloga zašto se Hajduku ne bi omogućilo da sam ili s klubovima koji se slobodnom voljom s njim žele udružiti, ugovara cijenu prava prijenosa. Kao i tko želi da u njegovo ime to radi Mišković

VIDEO

A zašto Hajduk, ako mu se ne sviđa kako to radi Mišković, sam ne bi ugovarao lovu za prijenose utakmica? Dakle, Miškoviću, Šukeru i svima koji imaju ikakvog utjecaja na odlučivanje, predlažem sljedeće:

Hajduku, ako želi, treba dopustiti da sam, s kim god hoće, ispregovara cijenu prijenosa s Poljuda. Proda li prava najvećoj televiziji ne svijetu za milijardu dolara, ili vlasniku kafića za kunu, pravo mu budi. Bude li Hajduk kasnije molio da cijenu prava prijenosa u njegovo ime ugovora netko drugi, taj drugi neka odluči hoće li mu udovoljiti, ili reći neka krepa, tako mu i treba kad je htio solirati. Odoka, okladio bih se da bi Hajduk posao bolje obavio samostalno.

Zašto tako mislim. Prisilni članovi Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore ne žele plaćati članarinu. Naprosto, nisu zadovoljni protuvrijednošću za novac. Oko 99,9 posto članarinu, lijepo nazvanu parafiskalnim nametom, smatra ozakonjenim reketom. Mislim da bi bilo pravedno osloboditi ih nameta. Budu li kasnije shvatili da bez usluga komora ne mogu živjeti, budu li preklinjali da ih se primi natrag, neka bude kako ponuđači usluge odluče.

Nisam zadrti libertarijanac. Smatram da zdravstvo treba biti solidarno. Ne pokriva li polica zdravstvenog liječenje, i najbogatiji cvile, zavape da zdravstvo treba biti solidarno. Ne mislim da slobodu izbora treba braniti do mjere da svatko sam smije odlučiti hoće li na semaforu proći na crveno ili stati. Ali sam, gdje god je to moguće, za slobodu izbora. U veelikom broju slučajeva pravda je na strani ljudi koje se na nešto prisiljava.

"Kako čovjek dokazuje vlast nad drugim čovjekom? Prisiljavajući ga da pati", Orwel. Gdje god netko pati, pa makar i samo mislio da pati, umišljao bol, ako je moguće treba ga osloboditi. Ne vidim nikakvog moralnog ni ekonomskog razloga zašto se Hajduku ne bi omogućilo da sam, ili s klubovima koji se slobodnom voljom s njim žele udružiti, ugovara cijenu prava prijenosa. Isto tako, tko želi da u njegovo ime to radi Mišković, ili bilo tko drugi, neka bude po njegovoj slobodnoj volji. Upravo je slobodna volja najbrži i najbolji put u transparentnost i zajednički nastup svih prvoligaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju