Obavijesti

Sport

Komentari 48

Precizan, brz i energičan: Kova je u Lisabonu 'kupio' Španjolce

Precizan, brz i energičan: Kova je u Lisabonu 'kupio' Španjolce
1

Očito pun samopouzdanja zbog konzistentnog igranja u prvoj momčadi, Kovačić je pokazivao sjajan entuzijazam svaki puta kad bi imao loptu u svom posjedu

VIDEO

Mateo Kovačić nastavlja s kvalitetnim izdanjima u dresu aktualnog prvaka Europe. Nakon što je odradio 90 minuta protiv Atletica, Zinedine Zidane ponovo ga je uvrstio u početnu postavu što mu je naš veznjak vratio vrhunskom igrom. I ponovo je odigrao svih 90 minuta što je još jedan jasan znak Kovačićevog rasta u 'kraljevskom klubu'.

Precizan, brz i energičan podnaslov je priče o Kovi na španjolskoj Marci, a u nastavku teksta slijedi kraća analiza Mateovog napretka u posljednje vrijeme.

Prva asocijacija na Hrvata koji igra u veznom redu Reala je jasna, to je Luka Modrić. Međutim, ime Matea Kovačića sve se više ističe zbog njegovog strelovitog napretka i igračkog rasta. Ponovo je pružio uvjerljivu partiju, ovaj puta u Lisabonu protiv Sportinga.

Mateov doprinos u obrani bio je dobar, bio je dobar u posjedu i jedan od ključnih ljudi u pobjedi Reala u Ligi prvaka. Očito pun samopouzdanja zbog konzistentnog igranja u prvoj momčadi, Kovačić je pokazivao sjajan entuzijazam svaki put kada bi imao loptu u svom posjedu.

Jako je napredovao u pass igri i kretnjama, dobro se probijao između linija čime mu se otvaralo mnogo opcija za kreaciju.

Uz kombinaciju brzine, kontrolirane agresije i pravovremenih startova u defenzivi, Kovačić je u obrani jednostavno briljirao na terenu. Bio je centralna figura u cirkulaciji lopte - kompletirao je 33 točna dodavanja od 34 pokušaja u prvom poluvremenu, a svih 15 dodavanja u protivničkoj polovici bila su mu točna.

Ukoliko bi se situacija zakomplicirala, on bi pronalazio načine kroz driblinge. Budući da Zidane preferira napadački trozubac Bale - Benzema - Ronaldo, potrebna mu je podrška trojice veznjaka što znači da će Kovačić nastaviti uživati u igri. Ukoliko Hrvat nastavi s ovakvim igrama, Casemiro bi se po povratku od ozljede mogao naći na klupi. A do jučer je bio ključan igrač.

VIDEO: Kovačić protiv Atletica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana