Obavijesti

Sport

Komentari 21

Predsjednik Dragec počastio je rekordere Kupa: 'Sad bi nas se i Lokomotiva trebala bojati...'

Predsjednik Dragec počastio je rekordere Kupa: 'Sad bi nas se i Lokomotiva trebala bojati...'
1

Gaj iz Mača utrpao je 20 komada Lici iz Korenice i tako postao rekorder Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon utakmice bilo je veselo, igrači su se zaputili prema lokalnom restoranu, a predsjednik kluba častio je okupljene

VIDEO

Evo, baš se spremam na sud, moram rješavati nogometne sporove. Daj dečkima piće na moj račun.

Tim riječima dočekao nas je predsjednik Gaja iz Mača, Dragutin Ščapec (66). Na sebi ima Chelseajev dres. Plavi. Bez broja. Dolje trenirka. Obična, bez klupskih obilježja.

Bio je dobro raspoložen, pomalo euforičan, a kako i ne bi bio. Njegovi dečki su postali rekorderi Hrvatskog kupa zabivši 20 golova. Nesretnici koji će također ući u povijest s 20 primljenih golova je momčad Like iz Korenice. Tako će Gaj u sljedećoj fazi igrati protiv Lokomotive.

Pogledajte video: Reportaža iz Mača

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Prostorije i igralište NK Gaja iz Mača 02:08

- Pa, čovječe, oni se nas trebaju bojati nakon ovakvog rezultata, a ne mi njih - smije se Dragec, kako mu tepaju, pa dodaje:

- U ovom mjestu 60 posto ljudi navija za Dinamo, a čak je 40 posto hajdukovaca. Ipak, svi oni jedinstveni su u jednom, obožavaju Gaj.

Mjesto ima oko 2500 stanovnika, a sve je na dohvat ruke, u nekoliko stotina metara. Dječica trčkaraju parkom, odmah uz školu je teren Gaja, pored igrališta je crkva te nekoliko kuća, čiji balkoni gledaju na igralište. Jasno, balkoni su za vrijeme utakmice bili krcati, morale su se nekako zaobići korona-mjere.

Pogledajte fotogaleriju:

40
| Foto: Borna Filic/PIXSELL/24sata

- Nažalost, ni navijače Like nismo mogli pustiti na utakmicu, gledali su izvan stadiona, priredili su i vatreni ugođaj, ubacili su preko 20 baklji, najviše s obližnjeg groblja. Dečki su se malo proveselili, na travnjaku od svojih ljubimaca ionako nisu imali što vidjeti - priča nam tajnik Gaja Nikola Marijić (55) i dodaje:

- Najgledaniji smo klub lige! U prosjeku nas gleda preko 400 ljudi, znači svaki peti čovjek u mjestu dolazi na utakmicu. Bila je čudesna atmosfera nakon pobjede, birtije su bile pune!

A u birtijama se, pogađate, “udaralo” po gemištima i pivu. Takav je običaj nakon svake pobjede, pa kako onda ne bi proslavili ovu, povijesnu.

Junak utakmice bio je Bruno Rihtar (22), bivši igrač Lokomotive.

- Zabio sam šest komada, ali, vjerujte, golova se ne sjećam. Nismo očekivali golijadu, vidjeli smo dečke iz Korenice uoči utakmice, bili su nabijeni, pravi Ličani. A kad ono... Ušli smo ozbiljno i pobijedili - rekao je Rihtar.

Otkrio nam je Bruno kako je izgledala fešta nakon utakmice.

- Šef nas je odveo u jedan lokalni restoran, okrenuo je par rundi, pojeli smo nekoliko plata roštilja, ali nije bilo ništa ekstravagantno, već u subotu nas čeka derbi s Kurilovcem.

Bruno u sljedećoj rundi Kupa igra protiv svog bivšeg kluba.

- U Lokomotivi sam igrao s Tolićem, Majerom, Ivanušecom, Kastratijem... Poslali su me na posudbu u Lučko, tamo sam se ozlijedio pa su čelnici Lokomotive inzistirali da raskinemo ugovor. 'Otišlo' je koljeno, deset mjeseci bio sam 'out', a oni su me se samo tako riješili, svijet mi se srušio, čak sam skoro odustao od nogometa. Gorim za tu utakmicu protiv njih u Kupu, ne mogu vam opisati koliko sam nabrijan - kazao je Bruno, koji je nedavno upisao FOI u Zaboku, uz nogomet želi imati i fakultetsko obrazovanje.

U 1. kolu Kupa Dinamo putuje u Podravinu, Hajduk u Slavoniju
U 1. kolu Kupa Dinamo putuje u Podravinu, Hajduk u Slavoniju
Kakav rezultat u Kupu: Zagorski trećeligaš utrpao 20 komada!
Kakav rezultat u Kupu: Zagorski trećeligaš utrpao 20 komada!

Klub se financira privatnim novcem. Općina daje 10 do 15 posto budžeta, a ostatak sponzori. Motor projekta je Mario Čehulić, vlasnik lokalne robne kuće, bivši nogometaš i legenda kluba, igrao je čak 20 godina za Gaj.

- Ne možemo vam kazati koliko smo igračima dali premije, ali bile su izdašne. Nakon utakmice je uslijedila ‘gemištacija’, bez toga u Zagorju ne ide, kažu u klubu.

Momčad ne pršti od profesionalaca.

- Ma pola momčadi su amateri, morali su neki tražiti slobodno za utakmicu s Likom. Ima stolara, poduzetnika, građevinara... Mladi Josip Kipa (20) zabio je Lici dva gola, a on je ujedno i jedan od sponzora kluba. Inače je knaufer, ima svoj obrt i pomaže klubu, i igrački, i financijski. Ozbiljno treniramo, ovi iz Like nisu se mogli načuditi koliko smo spremni - kažu u klubu.

POGLEDAJTE VIDEO: Gaj - Lika 20-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića