Obavijesti

Sport

Komentari 13

Predsjednik Nexea: Smanjimo tenzije! To nije bio fizički napad

Predsjednik Nexea: Smanjimo tenzije! To nije bio fizički napad

Maksimalno vjerujem Marku Bezjaku da nikakve namjere tu nije bilo. On je za delegata, gospodina Josića kojeg iznimno cijenim, zapeo ramenom dok je kao isključeni igrač izlazio iz igre, rekao je Ergović

VIDEO

Incident u kojem je Marko Bezjak srušio delegata Antu Josića u potpunosti je zasjenio utakmicu Nexea i Zagreba koja je trebala biti praznik hrvatskog rukometa, ali suci su je prekinuli krajem prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 16-9. Delegata su prevezli u bolnicu pa nije bilo načina da se utakmica nastavi.

Stegovni sud HRS-a pokrenuo je postupak protiv trenera Nexea Veselina Vujovića, igrača Andraža Velkavrha i Marka Bezjaka kojem prijeti doživotno izbacivanje iz rukometa. O svemu se oglasio predsjednik našičkog kluba Josip Ergović. 

- Iznimno mi je žao zbog ovog što se dogodilo. Potrudili smo se da napravimo praznik rukometa, potrudili smo se da bude jedna veličanstvena utakmica, organizirali smo zajedno s udrugom naših navijača druženje s navijačima Zagreba da pokažemo jednu ljepšu stranu sporta, da se izvan terena možemo družiti zajedno. Naši i njihovi navijači postali su prijatelji, sve je upućivalo na to da će to biti festival sporta, a bolji neka pobjedu zasluži na terenu. I onda se dogodi ovo što se dogodilo, i zbog čega iskreno žalim – rekao je Josip Ergović.

Smatra kako Bezjak nije namjerno srušio delegata.

- Maksimalno vjerujem Marku Bezjaku da nikakve namjere tu nije bilo. On je za delegata, gospodina Josića kojeg iznimno cijenim, zapeo ramenom dok je kao isključeni igrač koji je dobio dvije minute izlazio kroz prostor za izmjene. I tada je ramenom zakačio gospodina Josića, zbog čega mi je iskreno žao. Isto tako, htio bih naglasiti da Marko Bezjak tvrdi da u životu nikad ni na kog nije nasrnuo, i da nikad nikog nije fizički napao. To je igrač koji je osvajao Ligu prvaka, koji je dugogodišnji reprezentativac Slovenije i za kojeg svi koji ga poznaju tvrde da je vrlo blage naravi, tako da jednostavno on nije taj da bi nekog fizički namjerno napao. Ponavljam, taj događaj ne opravdava ništa. Iznimno mi je žao što se utakmica nije mogla nastaviti, a za sve dalje očekujemo odluku Hrvatskog rukometnog saveza – dodao je Ergović.

Našice: Zbog incidenta prekinuta rukometna utakmica RK Nexe - RK Zagreb

Utakmica je u početku bila izjednačena, a u završnici prvog poluvremena bilo je dosta sudačkih odluka na koje su igrači Nexea burno reagirali?

- Što se tiče utakmice, atmosfera je bila fantastična. Mi želimo da se ljudi u našoj dvorani uvijek osjećaju sigurno, to je i moja dužnost. Mi smo u nedjelju bili dobar domaćin igračima i upravi Zagreba, čestitam im na fantastičnoj igri, igrali su odlično. Oni nisu naši neprijatelji, oni su naši takmaci na terenu. Ovaj događaj koji je po meni bio slučajan je zasjenio sve. Igrači jesu bili frustrirani, to je istina, ali kroz svu tu frustraciju koju mogu razumjeti, mi ne smijemo dozvoliti da se ona manifestira bilo kakvim vrijeđanjima ili fizičkim napadom. Ponavljam, ovo fizički napad po meni definitivno nije bio, nego je bila jedna slučajnost koja nije dobro završila. Srećom pa je, hvala Bogu, delegat zdrav. Mislim da je isto tako tužan kao i ja i da mu je jako žao zbog ovog što se dogodilo.

Našice: Zbog incidenta prekinuta rukometna utakmica RK Nexe - RK Zagreb

Uslijedit će sankcije?

- Ne mogu reći što će se dogoditi, čekamo odluku saveza, pa ćemo sukladno toj odluci djelovati dalje.

Našice: Josip Ergović, predsjednik rukometnog kluba Nexe

Nisu mu najbolje sjeli ni napisi u medijima.

- Nije dobro kada netko ide dolijevati ulje na vatru. Ovo je bio jedan nesretan događaj koji je vrlo loš za hrvatski rukomet i mislim da bi bilo fer da pokušamo smanjiti tenzije, a ne još nadolijevati ulje na vatru, i ti komentari nisu dobronamjerni. Htio bih naglasiti da zahvaljujem publici koja nas je fantastično bodrila, koja je uvijek naš osmi igrač. Hvala njima i svim simpatizerima i prijateljima kluba, i svima onima koji su nam slali pozive i poruke potpore – zaključio je Josip Ergović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"