Sport

Komentari 4

Pregovarao Barceloni iza leđa u Turskoj pa ga izbacili iz aviona

Pregovarao Barceloni iza leđa u Turskoj pa ga izbacili iz aviona

Heurtel je izbačen iz momčad i klub više ne računa na njega, a igrači su dobili anketu s pitanjem žele li ga u momčadi. Na opće iznenađenje čelnika, svi igrači su poručili kako žele da se Heurtel vrati...

El Clasico. Jedan od najvećih derbija na svijetu. Rivalstvo i velika mržnja između navijača Barcelone i Real Madrida traje godinama. Uobičajeno, baš kao između svih velikih rivala.

A što kada prijeđete iz jednog kluba u drugi? Ha, pitanje je hoćete li više ikada moći mirno šetati ulicom. Postajete izdajnik, smrtni prijatelj. To je na svojoj koži osjetio Luis Figo koji je 2000. godine prešao iz Barcelone u Real pa ga je odmah na prvoj utakmici dočekali zvižduci pri svakom dodiru s loptom pa kao vrhunac svega i svinjska glava koja se pojavila pored njega dok je izvodio korner. 

Tako je uostalom u svim sportovima u kojima se natječu klubovi iz ovih gradova, pa čak i ako koban transfer napravite u futsalu, nećete imati miran san.

A ovih dana ga nema francuski košarkaš Thomas Heurtel (31) kojeg Barcelona ne želi pustiti u klub iz Španjolske. Točnije, omraženi Real Madrid. Francuskom košarkašu na kraju sezone istječe ugovor s Barcelonom, a kako klub ne želi produžiti ugovor s njim, jasno su mu dali do znanja da počne tražiti novu destinaciju.

I činilo se da ju je pronašao. Barca je u utorak igrala s Anadolu Efesom, a Heurtel nije bio uvršten u momčad za tu utakmicu. Ipak, išao je u Istanbul kako bi dogovorio transfer u Fenerbahče. To se na kraju nije dogodilo, a Barcelona je u međuvremenu saznala kako je Francuz u pregovorima s Realom pa ga je izbacila iz aviona! Da, Heurtel se nije smio zajedno s ostatkom momčadi vratiti u Kataloniju pa se morao sam snaći za prijevoz.

Heurtel je izbačen iz momčad i klub više ne računa na njega, a igrači su dobili anketu s pitanjem žele li ga u momčadi. Na opće iznenađenje čelnika, svi igrači su poručili kako žele da se Heurtel vrati!

Ipak, trener Šarunas Jasikevičius i sportski direktor Ignacio Rodriguez ne mare previše za to pa su odlučili kako ga neće vratiti u momčad, a uz to su skovali i plan da Heurtel smije otići samo u klub izvan Španjolske. Naravno, ne žele ojačati Real Madrid, a njegov prelazak u najvećeg rivala bi za njih bilo ravno samoubojstvu.

Tako su uništili Heurtelovu ideju o raskidu ugovora s Barcelonom od čega bi inkasirao 1,2 milijuna eura, a od Reala bi za potpis dobio pola milijuna eura. Dobra svota kojom bi si osigurao lijep život, ali zasad jako daleko od njega.

Štoviše, od danas će vjerojatno trenirati s drugom momčadi, a na utakmice može zaboraviti. Barem do odlaska u neki drugi klub. Mnogi smatraju da Barcelona maltretira košarkaša. Prvo su mu poručili da može otići, no sada uvjetuju da ne smije u klub iz Španjolske. Kako god, ova sapunica će završiti na sudu jer je Francuz već podnio tužbu.

Najčitaniji članci