Obavijesti

Sport

Komentari 0

Preko 600 školaraca natjecalo se na Sportskim igrama mladih

Preko 600 školaraca natjecalo se na Sportskim igrama mladih
20

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja

VIDEO

U Savudriji se 16.- 23 lipnja održala državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. 

U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji mali sportaši amateri sudjelovali su na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provela su po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi , sportskim natjecanjima i navijanju za Hrvatsku reprezentaciju u nogometu.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja.

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osigurala su odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Raspored atletike donio nam je pobjednike iz svih regija:

Djevojčice 2009.:
1. Petra Žulj (Osijek)
2. Matea Koska (Zagreb)
3. Lucija Hozjak (Prelog)

Dječaci 2009.:
1. Borna Bencarić (Osijek)
2. Lino Plevnjak (Prelog)
3. Ivano Škara (Zadar)

Djevojčice 2007.:
1. Melani Pavlović (Zadar)
2. Ema Knežević (Osijek)
3. Ema Bugarinović (Bjelovar)

Dječaci 2007.
1. Fran Kucel (Đurđevac)
2. Petar Krešimir Balen (Križevci)
3. Karlo Lučić (Zadar) i Ivano Hladnik (Rugvica)

Nakon turnira u atletici na redu su bili natjecatelji u graničaru za 2007. i 2009. godište. Prvaci Hrvatske su ekipe Katastrofa iz Koprivnice i Mali Nazorovci iz Križevaca koji putuju na međunarodnu završnicu u Splitu. Medalje su osvojili i ekipe: Lavići iz Preloga, Viktorovac 1 iz Siska, te Tituši 2.0 iz Zagreba i Viktorovčani iz Siska.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je više od 600 natjecatelja koji su imali osiguran besplatni put, smještaj i sve animacije. 

''Plazma Sportske igre mladih već 22. godine okupljaju školarce iz cijele Hrvatske i regije kroz sport, druženje i edukaciju. Ponosni smo što smo najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a zahvaljujući partnerima i sponzorima omogućavamo da su svi sadržaji za djecu besplatni. Mnogim natjecateljima ovo je jedina prilika da dožive more, natjecanja i druženja s vršnjacima i to je i njima i  nama je najveća nagrada''- izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Osim natjecanja, djeci su na raspolaganju bile različite zanimacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ''Zajedno više možemo- u suradnji s policijom'' Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener