Sport

Komentari 3

Premier liga neće podržati humanitarnu akciju za pomoć beskućnicima u Engleskoj

Premier liga neće podržati humanitarnu akciju za pomoć beskućnicima u Engleskoj

Premier liga svake godine prima veliki broj zahtjeva od strane raznih humanitarnih udruga, ali ne možemo ih sve podržati, objasnili su iz Premier lige

Engleska nogometna Premier liga odbila je zahtjev humanitarne udruge "Shelter", koja se brine o beskućnicima, prema kojemu su klubovi koji će biti domaćini u utakmicama koje se igraju 26. prosinca, koji je u Velikoj Britaniji poznat kao "Boxing Day", trebali igrati u gostujućim garniturama dresova.

Iz "Sheltera" su u utorak objavili kako pokreću kampanju "#NoHomeKit" kojom žele potaknuti klubove i navijače da se odreknu svojih domaćih garnitura dresova u znak potpore beskućnicima. Stoga su pristupili klubovima koji su prema rasporedu ove godine domaćini na drugi dan Božića te od njih zatražili pomoć u prikupljanju sredstava za beskućnike i to na način da se nekorištene potpisane domaće garniture dresova daju na dražbu.

Premier League - West Ham United v Liverpool

- Vjerujemo kako dom znači sve. Želimo iskoristiti pozitivnu snagu nogometa ovoga Božića kako bismo podigli svijest o beskućništvu i što možemo učiniti kako bismo se borili protiv njega. Svi uključeni u kampanju '#NoHomeKit' mogu učiniti nešto posebno kako bi udružili čitavu nogometnu zajednicu u borbi da svi imamo dom - rekao je direktor kampanje u "Shelteru" Osama Bhutta.

Iz Preimer lige su objavili kako svake godine dobijaju zahtjeve brojnih humanitarnih udruga te kako ne mogu podržati svaku.

Premier League - West Ham United v Liverpool

- Premier liga svake godine prima veliki broj zahtjeva od strane raznih humanitarnih udruga, ali ne možemo ih sve podržati. No, klubovi svaki zasebno mogu podržavati humanitarne svrhe po vlastitom nahođenju, a mi ih u tome i podržavamo dok god su u skladu s pravilima Premier lige - objavio je glasnogovornik Premier lige.

Bivši engleski reprezentativac Gary Neville kritizirao je odluku Premier lige da odbije prikupljanje novca za beskućnike te je pozvao klubove da "snažno pritisnu" ligu da promijene odluku.

Najčitaniji članci